joi, 8 septembrie 2011

Pizzaaa timeeeee

Imi place pizza la nebunie si sincer nu cunosc pe nimeni care sa-mi spuna ca ii displace acest preparat.
Totodata m-am gandit cu retetele de mai jos sa particip la Provocarea lunii Septembrie "Dulce Romanie" gazduita de catre Betty, autoarea blogului Betty's kitchen, al carei blog l-am urmarit si apreciat din umbra pana acum. Este prima provocare in acest sens, mai ales ca m-am apucat de blogarit de curand (3 septembrie), asa ca urati-mi succes!!!
Provocarea lunii propune sa gatim cu doua ingredinte: perele si vinetele! Initial ma gandeam sa folosesc doar primul ingredient intr-o delicioasa reteta de pizza si anume "Pizza cu pere, prosciutto si gorgonzola", dar ulterior m-am razgandit si am folosit si cel de-al doilea ingredient, rezultand un alt preparat delicios, "Pizza cu vinete, zucchini, prosciutto si branza de capra".
Voi incepe prin a va prezenta prima reteta.



Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina, 200 ml apa, 25 g drojdie, 6 lg ulei de masline, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare
topping: 2 pere potrivite, 7 felii prosciutto, 100 g gorgonzola, 125 g mozzarella, 1 ardei iute, 1 catel de usturoi, 1 mana de nuci

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc facem o adancitura, unde dizolvam drojdia si zaharul cu 2 lingurite de apa calduta. Cand a dospit se amesteca cu faina, sarea, uleiul, restul de apa si se lasa la crescut.
Pregatim topping-ul. Se curata perele si se taie felii subtiri. Se curata un catel de usturoi si se taie marunt, se da mozzarella prin razatoare si se taie gorgonzola cubulete.
Aluatul se imparte in doua, iar jumatate il vom folosi pentru cealalta pizza. Intindem aluatul in foaie rotunda si apoi il montam in tava pe care o vom introduce la cuptor si intepam cu furculita din loc in loc. Presuram mozzarella din belsug pe toata suprafata aluatului, iar apoi se pun feliile de pere in cerc intercalate cu cate o felie de prosciutto. Punem apoi usturoiul tocat, cateva rondele de ardei iut, presuram gorgonzola si la final nucile.
Se da la cuptor pentru 30 - 40 minute.


















Pentru a doua reteta topping-ul l-am pregatit din timp pentru ca a necesitat ceva timp. Iata mai jos reteta.
















  

Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina, 200 ml apa, 25 g drojdie, 6 lg ulei de masline, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare
pentru sos: 150 ml suc de rosii, sare, piper, busuioc, oregano
topping: 1 vanata, 1 zucchini, 2 rosii, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, 125 g mozzarella, 7 felii prosciutto, 50 g branza de capra

Mod de preparare:Modalitatea de preparare a aluatului este prezentata mai sus.
Pentru topping am taiat legumele felii si le-am pregatit la grill cate 3 minute pe fiecare parte. Am taiat dovleceii felii subtiri si o legatura de patrunjel si am amestecat toate legumele ca sa se intrepatrunda cu rosiile care au lasat suc datorita coacerii pe grill. Apoi am dat mozzarella prin razatare si am taiat cubulete branza de capra.
Intindem aluatul in foaie rotunda si apoi il montam in tava pe care o vom introduce la cuptor si intepam cu furculita din loc in loc.
Amestecam sucul de rosii, sare, piper, busuioc si oregano dupa gust si intindem peste foaia de aluat. Presuram apoi mozzarella din belsug pe toata suprafata aluatului, punem topping-ul de legume, felii de prosciutto din loc in loc si la final branza de capra.
Se da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

Si acum .... Pizza timeeee dragii mei...


9 comentarii:

  1. Arata delicios! Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  2. Super tare asta...ash manca si la micul dejun :D

    RăspundețiȘtergere
  3. Wow, ce combinatii minunate! Pizza e preferata mea, any time!

    RăspundețiȘtergere
  4. hhmmm, arata foarte bine si delicios de apetisanta, o combinatie de ingrediente interesanta pe care nu am apucat sa o incerc niciodata, poate a mai ramas o felie pe acolo sa gust si eu un pic :D

    RăspundețiȘtergere
  5. chiar ca pizza time..mi s-a facut o pofta de nu vad bine :)))...nu am incercat aceasta combinatie dar sigur e una delicioasa si cu o aroma minunata :D

    RăspundețiȘtergere