luni, 12 septembrie 2011

Varzari

Prietenii stiu ca sunt pofticioasa si trebuie sa va marturisesc ceva: ma gandeam la varzari de vreo cateva zile!! Asa ca azi am facut! Sunt foarte simplu de facut si o masa consistenta. Iata ce a iesit:

















Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina, 200 ml apa, 25 g drojdie, 6 lg ulei de masline, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare
pentru umplutura: 1 varza potrivita, 1 carnat (sau 200 g costita afumata), sare, piper, suc de rosii

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc facem o adancitura, unde dizolvam drojdia si zaharul cu 2 lingurite de apa calduta. Cand a dospit se amesteca cu faina, sarea, uleiul, restul de apa si se lasa la crescut.
Taiem varza subtire, o punem intr-un vas si punem 2 lingurite de sare apoi amestecam bine. Taiem cubulete carnatul, il calim intr-o tigaie, stingem cu suc de rosii (homemade de mama), adaugam varza, condimente dupa gust si tinem pe foc pana se caleste bine varza.
Se imparte aluatul in mai multe parti, atatea cate varzari dorim sa facem. Luam o bucata de aluat si intindem pe plansa de lucru in forma de dreptunghi. Punem doua linguri din umplutura pe o jumatate din forma si dam peste cealalta parte, lipind bine colturile.
Se pun varzarile intr-o tava tapetata cu faina si dam la cuptor pentru 30 - 40 minute.
O seara placuta!!!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu