Ingrediente:
pentru clatite: 2 oua, 200 gr faina, lapte, sare, ulei pentru prajit
pentru umplutura: 500 g branza vaci , 400 g pastrama afumata de porc, 200 g smantana, 1 lg marar, sare, piper, putina nucsoara
sosul: 200 g smantana, 2 galbenuse de ou, 3 lg lapte
Mod de preparare:
Din ingredientele mentionate mai sus se fac 6-7 clatite.
Pregatim intai amestecul de branza, marar proaspat taiat foarte fin, sare, piper, nuscoara dupa gust si cateva linguri de smantana.
Separat taiam pastrama afumata de porc felii foarte subtiri pe care le vom trage putin la tigaie ca sa prinda o crusta crocanta.
Un vas din sticla termorezistent se unge cu unt. Se aseaza o foaie de clatita apoi un strat de branza, continuam cu o foaie de clatita pe care intindem o lingura de smantana si punem din pastrama trasa la tigaie, apoi iarasi o foaie de clatita si alternam compozitia de branza si patrama pana terminam clatitele.
De preferat ar fi ca ultimul strat sa fie cel de pastrama. Se toarna sosul peste clatite si se dau la cuptor la foc mediu. Cand clatitele au absorbit sosul si observam o culoare frumoasa se scot din cuptor.
Se pot servi calde sau reci!
aiiii, gateste diana de-ti sare ceara din urechi! pacat ca e fagaduita, ca as lua-o eu!
RăspundețiȘtergere