luni, 26 septembrie 2011

Cheesecake cu mere si caramel

Am revenit cu forte proaspete din concediu si de cand am plecat m-am tot gandit la un dulce cu mere! Asta pentru ca am plecat cu gandul de a participa la concursul cu parfum de toamna prezentat de Laura Adamache. Motivul? Chiar am nevoie de niste cutite! Si daca le-as castiga as fi mai mult decat fericita. Alegerea dulcelui a fost dificila pentru ca imi veneau in minte tot felul de retete, dar m-am oprit la cheesecake pentru ca pur si simplu nu ai cum sa gresesti cu el, le place tuturor! Si ca tot povestim despre cheesecake trebuie sa mentionez ca am mancat una fffooartteeee bunaaa facuta de Josh!! Cum am uitat sa-i zic ca mi-a placut la nebunie ii zic acum: Felicitari!! Acestea fiind spuse sa purcedem la prezentarea retetei.

















Ingrediente: 390 g biscuiti cacao Petit Beure, 200 g unt, 200 g nuci (eu am folosit un amestec de nuci de la Kaufland), 6 mere, 200 g zahar brun, 400 g crema de branza, 300 g smantana, 350 g sos de caramel (cumparat de la Kaufland), 50 g zahar pudra, 10 g gelatina, esenta de rom, sos de ciocolata, lime, scortisoara, nucsoara

















Mod de preparare:
Pregatim intai blatul. Se sfarma foarte bine biscuitii pe care ii amestecam cu untul topit si esenta de rom. Amestecul rezultat se pune intr-o tava cu fundul detasabil si se preseaza foarte bine pe fundul tavii, dar si pe margini, iar ulterior punem tava pentru 30 minute la frigider.
Se curata 5 mere, se taie feliute, stoarcem peste ele sucul de la un lime, punem scortisoara si nucsoara dupa gust. Intr-o cratita se pune la topit 100 g zahar brun. Dupa ce zaharul s-a topit se adauga merele si mai tinem pe foc pana merele isi trag tot zaharul topit.
Scoatem tava de la frigider si punem nucile peste care turnam 300 g sos de caramel. Adaugam merele si lasam sa se racoreasca cat timp pregatim crema de branza.
Gelatina se inmoaie cu 3 linguri de apa calda si am incalzit-o pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Pentru a face crema amestecam la mixer crema de branza, 50 g zahar brun, gelatina si 200 g smantana. Turnam crema rezultata peste mere si dam la frigider pentru cateva minute.
Inainte sa dam la frigider pana la a doua zi ornam cheesecake-ul. Pentru ornat am pregatit din 100 g smantana si 50 g zahar pudra o frisca pe care am pus-o peste crema de branza. Am turnat ulterior restul de sos de caramel si am facut forme cu ajutorul unei furculite. Si pentru ca ingredientul principal este marul, am sculptat unul, apoi l-am dat prin sos de ciocolata, zahar brun.
Acum este un cheesecake perfect, dulce si cu miros de toamna!
O seara placuta dragii mei...



13 comentarii:

  1. wowwwww, ce minune ai facut tu aici , imi place cum arata!!!!

    RăspundețiȘtergere
  2. super buna prajiturica. O recomand si la altii.

    RăspundețiȘtergere
  3. Foarte buna da n-am apucat sa gust prea mult ca mi-a mancat Diana felia:)

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Catkitchen!! Si tu faci lucruri deosebite! Esti o bucatareasa extraordinara!

    RăspundețiȘtergere
  5. Arata super! Felicitari si bafta la concurs!

    RăspundețiȘtergere
  6. As manca tot ce prepari! Arata fenomenal :)

    RăspundețiȘtergere
  7. A fost foarte buna!! Mai vreau!

    RăspundețiȘtergere
  8. Te-ai intors prea repede din concediu!! nu te luasem in calcul :))) data viitoare!! pup

    RăspundețiȘtergere
  9. dar portia mea?:D..prima porie a fost buna...ash mai vrea o portie :))

    RăspundețiȘtergere
  10. reusite pozele si imi place cum a iesit aceasta reteta gustoasa si apetisanta, iti face pofta instantaneu, merita degustata imediat :D

    RăspundețiȘtergere
  11. wowwwww, ce bine arata, excelenta, un adevarat deliciu si foarte savuros, o combinatie reusita si foarte declioasaaaaaaa :D

    RăspundețiȘtergere