duminică, 4 septembrie 2011

Biscuiti de casa

Cu lapte! Asa m-am gandit cand am facut ultima oara.. Sunt simplu de facut si deliciosi. Ai mei s-au mancat imediat ce au fost scosi din cuptor si pentru a doua zi au ramas doar cativa.


Ingrediente: 200 g zahar pudra, 250 g unt, 500 g faina, 2 oua, 1 praf de copt, 1 plic zahar vanilat, coaja de portocala, optional cacao, stafide sau bomboane

Mod de preparare:
Inainte de a incepe untul trebuie tinut la temperatura camerei pentru a putea fi prelucrat.
Se amesteca si se framanta bine toate ingredientele, iar ulterior lasam aluatul la rece pentru o ora.
Se intinde aluatul rezultat astfel incat foaia sa fie groasa de 0,5 cm si decupam biscuitii dupa bunul plac. Intr-o tava am pus hartie de copt si am asezat formele de biscuiti. Am dat la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit.
Eu am facut si biscuiti cu cacao, astfel ca am impartit compozitia in doua, iar in cea de-a doua am pus si cateva lingurite de cacao.
Pentru ornat am ales bombonele si stafide.
Cu drag, cu lapte...


Un comentariu: