Ingrediente: 2 kg peste, 5 ardei grasi, 8 rosii, 100 ml ulei, 100 - 150 ml otet (dupa gust), 1 lingura de bulion, 300 ml suc de rosii, 2 legaturi patrunjel, 1 capatana de usturoi, 1 ardei iute, 2 foi de dafin, sare, piper boabe
Mod de preparare:
Se pregateste intai pestele la gratar. Eu l-am tinut aproximativ 5 minute pe fiecare parte si am presarat putina sare pe peste. Trecem apoi la pregatirea legumelelor pentru saramura. Ardeii si rosiile se taie cubulete. Curatam usturoiul si facem din el maioneza. Intr-o oala de 10 litri punem 6 litri de apa, legumele taiate, usturoiul maioneza, restul de ulei, otetul, bulionul, sucul de rosii, o legatura de patrunjelul maruntit, ardeiul iute, foile de dafin si piper boabe. Lasam la fiert cam 30 - 40 min (pana fierbe ardeiul). Dupa adaugam pestele, sare dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Am servit cu mamaliguta, mujdei de usturoi si un pahar de vin alb.
O seara placuta!!
deci prea tare, am mancat 2 portzii...si inca vre-o 2 polonice direct din oala...e super..merita incercat..cred ca ma invit si maine :))
RăspundețiȘtergereVin la masa neaparat! Ce pofta mi-ai facut!
RăspundețiȘtergereVin la tine pentru masa de pranz.Te pup!
RăspundețiȘtergereVa astept pe toti 3 la masa!!! Cu mare drag!! :*
RăspundețiȘtergereArata foarte bine! N-as refuza o portie:)
RăspundețiȘtergereSeara frumoasa!(imi plac mult fulgii de zapada de pe blog)
Sa sti ca nu am incercat nicioadata varinta aceasta!! PupiceI!
RăspundețiȘtergereMultumesc Danutza! O seara frumoasa si tie! Vroiam sa-ti vand pontul cu fulgi dar vad ca ai si tu un blog in ton de craciun foarte frumos :)
RăspundețiȘtergereAdela eu doar asa fac saramura si imi place la nebunie... Te pup si o seara frumoasa!
RăspundețiȘtergereDaaaaaaaaaaaa!!!!! Ador saramura de crap !!!
RăspundețiȘtergeresi eu..la nebunie:D
RăspundețiȘtergereBuna Diana, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc :)
RăspundețiȘtergerehttp://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html
Multumesc Brindusa!! Deja stiu ingredientele si particip cu siguranta!!!
RăspundețiȘtergereFoarte foarte bun, iar cu un pahar de vin alb este chiar desavarsit. Imi place si recomandarea sa mancam saptamanal peste, asa ca saptamana viitoare voi incerca... sa mananc numai peste :)
RăspundețiȘtergereSARBATORI FERICITE!
Multumesc Marius! Ma bucur ca incerci pestele de saptamana viitoate :)
RăspundețiȘtergereEi, peste mananc din cand in cand, ideea e sa mananc zilnic o saptamana numai peste. Sa vad daca reusesc :) Iar de pe 20 cred ca ma asez langa porc si il mai ciupesc din cand in cand :)
RăspundețiȘtergereMerita incercat, doar sa variezi meniul ca sa nu te plictisesti:) Si dupa 24 si eu o sa atac porcusorul :P:P
RăspundețiȘtergere