luni, 7 noiembrie 2011

Pulpa de vita cu sos de hrean

Asa cum am mentionat in post-ul anterior nu vreau sa pierd Provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie" gazduita de Alexandrina, autoarea blogului Xandrinne si ale ei ispravi culinare. In momentul in care am vazut ingredientele propuse mi-a zburat gandul la un sos de hrean si m-am gandit ca nimic nu ar merge mai bine cu el decat carne de vita facuta la cuptor. As fi vrut sa gasesc un muschi de vita, dar cum nu mai era in piata am luat pulpa de vita. A iesit foarte buna si va invit sa incercati reteta acasa.

















Ingrediente: 500 g pulpa de vita, 1 bucata hrean, 300 g sos de smantana, 300 ml vin, 3 linguri cogniac, 2 cuburi unt, 1 lingura mustar, sare, boia de ardei dulce, piper, cimbru; pentru garnitura: fasole verde pastai, bacon, 10 boabe de rodie

















Mod de preparare:
Se spala bine carnea de vita. Pregatim un amestec de condimente din sare, piper, boia de ardei dulce si cimbru. Carnea de vita se stropeste cu cogniac iar apoi se da prin amestecul de condimente. Punem carnea intr-o tava cu bucatele de unt peste ea, turnam vin, acoperim cu folie de aluminiu si dam la cuptorul incalzit in prealabil pentru 45 minute. Dupa 30 minute ridicam putin folia si stropim cu vin carnea de vita. In timp ce carnea de vita este pe ultima suta de metri pregatim sosul de hrean. Curatam hreanul si il dam prin razatoarea mica. Punem intr-o tigaie un cub de unt, il lasam sa se topeasca, iar apoi adaugam hreanul mustarul, smantana, sare dupa gust si amestecam pana se omogenizeaza sosul. Eu am servit carnea de vita si sos de hrean cu pastai verzi invelite in bacon si am decorat si cu cateva boabe de rodie.
Ce pot sa va zic asa pe final ......... aroma condimentelor si sosul de hrean se intrepatrund iar gustul este senzational..

14 comentarii:

  1. Arata excelent! Sper ca ma primesti la masa.
    Multumesc pentru participare!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc Alexandrina! Te astept cu drag si o sa fiu prezenta la toate provocarile tale :)

    RăspundețiȘtergere
  3. foarta gustoasa alegerea ta , plus ca e si frumos prezentata !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Imi place foarte mult sa o privesc, mi-ar placea foarte mult si sa o mananc!

    RăspundețiȘtergere
  5. Convinge-ti sotia sa-ti gateasca! E super buna!

    RăspundețiȘtergere
  6. Nu e nevoie sa o conving, e suficient sa cumpar ce imi doresc sa avem pe masa. Dupa care avem de unde sa ne inspiram cand suntem in pana de idei. Week-end placut!

    RăspundețiȘtergere
  7. Inseamna ca ai o sotie asa cum si-o doreste orice barbat!! Felicitari :)

    RăspundețiȘtergere