Ingrediente:
pentru salata: 6 cartofi, 1 ceapa, 1 cutie de sprot afumat, 200 g masline, 4 oua fierte, 2 linguri de capere, 3 fire de telina frunze
pentru sosul de hrean si de maioneza: 1 bucata de hrean, 2 linguri mustar, 4 linguri maioneza, 2 galbenuse de ou fierte, 3 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie
Mod de preparare:
Se spala cartofii bine sub jet de apa si ii punem la fiert pentru 20 minute. Se scot cartofii, se decojesc, se taie bubulete si se pun intr-un vas yena. Se condimenteaza cu putina sare, piper si punem cateva cuburi de unt din loc in loc. Se dau cartofii la cuptor pe 30 - 40 minute pana se rumenesc bine. Intre timp punem ouale la fiert.
Se curata ceapa, se taie fideluta si o punem intr-un castron, iar apoi adaugam caperele, maslinele, cartofii copti, telina taiata fin, sprotul.
Trecem la pregatit sosurile. Din cele 2 oua fierte pregatim maioneza suficienta pentru a folosi atat pentru sosul de hrean cat si pentru sosul de maioneza. Pentru sosul de maioneza va trebuie 2 linguri de hrean date prin razatoare. Intr-un bol se pune hreanul, 2 linguri de mustar, 4 linguri de maioneza. Amestecam bine pana la omogenizare si apoi adaugam zeama de lamaie cam 2 lingurite. Sosul de maioneza este si mai simplu de pregatit, la care va mai trebuie 3 catei de usturoi zdrobiti bine pe care ii amestecam cu restul de maioneza si zeama de lamaie dupa gust.
Adaugam peste ingredientele din castron sosul de hrean (sau de maioneza in cazul lui Radu), iar la sfarsit adaugam ouale taiate felii. Le-am adaugat la sfarsit pentru a nu se strivi galbenusul prin amestecare si pentru un design mai frumos.
Astea fiind spuse va doresc pofta buna!
Da, bun bun:)
RăspundețiȘtergereTare tare buna papica ta.Week-end placut.
RăspundețiȘtergereMultumesc DiaMar..Weekend placut si tie :*
RăspundețiȘtergereFoarte buna combinatie, imi place! Weekend placut!
RăspundețiȘtergereinteresanta salatica ta , si cu siguranta e si delicioasa!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Adela! Weekend placut si tie :)
RăspundețiȘtergereCatkitchen...a fost delicioasa...si cred ca mai fac cat de curand :P
RăspundețiȘtergereAm salvat reteta! Imi place foarte mult ideaa!
RăspundețiȘtergereFoarte buna salata!
RăspundețiȘtergereP.S. Nu am primit mail cu salatica, pot sa folosesc link+poza? Pregatesc postarea cu parada Dulce Romanie, mi-ar fi de ajutor.
Esti racita? Ti-a trecut?
Diana, am vazut ca mi-ai lasat mesaj pe blog, trec eu link-ul si poza, multumesc!
RăspundețiȘtergereBine ca ai terminat cu treaba. Si cu raceala.