Ingrediente: 1 kg somon file, 100 g gorgonzola, 100 ml smantana, 1 lamaie, unt, sare, piper, cimbru; pentru garnitura am folosit legume congelate trase in unt
Mod de preparare:
Pregatim intai somonul la cuptor. Spalam somonul, il condimentam doar cu sare, piper si cimbru, il punem in tava unsa cu un pic de unt, iar pe fiecare bucata de somon mai punem un cub de unt. Acoperim tava cu somonul cu folie de aluminiu si dam la cuptor pentru maxim 30 minute.
Sosul gorgonzola este unul cu o aroma deosebita si este totodata simplu de realizat. Punem intr-o tigaie un cub de unt. Cand untul este topit adaugam si gorgonzola taiata cubulete. Asteptam sa se topeasca branza, iar apoi adaugam smantana, sare si piper dupa gust. Daca sosul vi se pare prea gras (mie asa mi s-a parut) adaugati zeama de la o lamaie.
Am servit somonul cu acest sos gorgonzola si legume trase la tigaie in unt. Foarte bun!!! Va recomand o alta garnitura la care mi-a stat gandul (dar dura putin mai mult si imi era foame tareee), si anume cartofi copti cu rozmarin.
Pofta buna si o zi minunata!!!
super pranz !!!!!!!! ... ador pestele !!! ... am si eu ceva in plan ptr week !!!
RăspundețiȘtergere:) o alegere mai mult decat potrivita..eu as manca peste in fiecare zi!!!
RăspundețiȘtergereDeja nu mai pot de pofta,asa ca fug repejor sa-mi fac si eu.Pupicei!
RăspundețiȘtergereSpor la treaba si pofta buna DiaMar!!!
RăspundețiȘtergereFoarte frumos blogul. Esti asa tanara si iubesti bucataria, bravo si felicitari. Pup!
RăspundețiȘtergereVa multumesc!
RăspundețiȘtergereMmm, somon... gorgonzola, bun!
RăspundețiȘtergereMs Maya :)
RăspundețiȘtergere