miercuri, 9 noiembrie 2011

Pizza cu carne de oaie si hrean

Saptamana aceasta gatesc cu hrean! Am si un pretext bun, si anume Provocarea lunii noiembrie "Dulce Romanie" a dragei noastre prietene Alexandrina. Avand pretextul si totodata o pofta de pizza a iesit acesta reteta cu pastrama de oaie. Imi place in mod deosebit carnea de oaie intrucat are o aroma deosebita, un continut redus de grasimi si o digestibilitate ridicata. O sa va mai prezint retete cu carne de oaie cat de curand, si asta pentru ca, din pacate, aceasta este mai mult vedeta in perioada sarbatorilor de Paste.

















Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina, 200 ml apa, 25 g drojdie, 6 lg ulei de masline, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare
pentru sos: 150 ml suc de rosii, sare, piper, busuioc, oregano
topping: 100 g pastrama de oaie, 1 bucata carnat de oaie, 100 g branza vaci, 150 g smantana, 1 bucata hrean, 100 g parmezan

















Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc facem o adancitura, unde dizolvam drojdia si zaharul cu 2 lingurite de apa calduta. Cand a dospit se amesteca cu faina, sarea, uleiul, restul de apa si se lasa la crescut.
Intindem aluatul in foaie rotunda si apoi il montam in tava pe care o vom introduce la cuptor si intepam cu furculita din loc in loc.
Amestecam sucul de rosii, sare, piper, busuioc si oregano dupa gust si intindem peste foaia de aluat. Presuram apoi branza pe toata suprafata aluatului, bucati de pastrama de oaie, carnati taiati felii si parmezan ras.
Se curata bucata de hrean, se da prin razatoare si punem intr-un castron in care adaugam smantana. Se amesteca pana la omogenizare si punem cu lingura deasupra pizzei.
Se da la cuptor pentru 30 - 40 minute.
Pofta buna!

5 comentarii:

  1. Foarte interesant! Felicitari, sincer, m-ai surprins!

    RăspundețiȘtergere
  2. hmmmmmm , ce combinatie interesanta la o pizzaaa , suna provocator , iar mie imi plac provocarile ;)...

    RăspundețiȘtergere
  3. Da, e prima oara cand fac..si a fost bunaaa fetelor :) sa incercati :P

    RăspundețiȘtergere
  4. Fascinanta pizza asta in pozele tale. Cineva nu a rezistat si a luat deja o bucata din ultima poza :) E clar ca gatesti numai bunatati. Altfel, nu are rost sa asteptam vreo sarbatoare pentru a manca ceva bun. Nici nu e cazul sa nu mancam carne de oaie daca nu e Pastele. Multumim si salutari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc Marius! Sa stii ca cineva nu a mai avut rabdare si a infulecat o felie :P

    RăspundețiȘtergere