Ingrediente: 1 dovlecel, 1 vanata, 500 g rosii cherry, 1 conserva D'aucy mazare foarte fina si morcovi, 1 borcan fasole galbena pastai, 1 ardei rosu, 2 cepe rosii, 1 conserva ciuperci sau 200 g ciuperci proaspete, 1 ardei iute, 400 g smantana, sare, piper
Mod de preparare:
Se curata ceapa si ardeiul rosu. Se spala legumele bine sub jet de apa. Taiem cubulete dovlecelul, vanata, rosiile se taie in doua, iar ardeiul rosu si cepele se taie rondele. Spalam bine conservele, le desfacem si continutul il punem intr-o sita pe care o bagam sub jet de apa, iar apoi le lasam sa se scurga putin. Eu am folosit pentru ghiveci un vas de lut cu capac pentru ca mi se pare ca se fac mult mai bine si sunt mult mai gustoase, chiar daca dureaza mai mult. Ungem cu ulei vasul, apoi punem toate legumele in vas. Condimentam cu sare, piper dupa gust si turnam smantana amestecand bine. Punem capacul vasului si se da la cuptor la foc mic pentru 1,5 - 2 h. Cu cat se face ghiveciul mai in voia cu atat este mai bun, asa ca aveti rabdare.
O zi buna!!
Este chiar pe gustul meu.Pupicei!
RăspundețiȘtergereas papa si eu o portie cu painica proaspata ;) ...
RăspundețiȘtergereMa bucur ca va place! Tocmai am facut painica proaspata si va astept!!!
RăspundețiȘtergereO reteta foarte buna si culorile din fotografii sunt nepaipomenite!
RăspundețiȘtergereMultumesc Marius!! Si crede-ma atata timp cat ai o opinie esti cineva! :)
RăspundețiȘtergereOdata cu trecerea in anul 2015 iti urez
RăspundețiȘtergereLA MULTI ANI!
Poate ca in acest an momentele din bucatarie vor reveni si pe blogul tau.