Ingrediente: 390 g biscuiti cacao Petit Beure, 200 g unt, 200 g nuci (eu am folosit un amestec de nuci de la Kaufland), 6 mere, 200 g zahar brun, 400 g crema de branza, 300 g smantana, 350 g sos de caramel (cumparat de la Kaufland), 50 g zahar pudra, 10 g gelatina, esenta de rom, sos de ciocolata, lime, scortisoara, nucsoara
Mod de preparare:
Pregatim intai blatul. Se sfarma foarte bine biscuitii pe care ii amestecam cu untul topit si esenta de rom. Amestecul rezultat se pune intr-o tava cu fundul detasabil si se preseaza foarte bine pe fundul tavii, dar si pe margini, iar ulterior punem tava pentru 30 minute la frigider.
Se curata 5 mere, se taie feliute, stoarcem peste ele sucul de la un lime, punem scortisoara si nucsoara dupa gust. Intr-o cratita se pune la topit 100 g zahar brun. Dupa ce zaharul s-a topit se adauga merele si mai tinem pe foc pana merele isi trag tot zaharul topit.
Scoatem tava de la frigider si punem nucile peste care turnam 300 g sos de caramel. Adaugam merele si lasam sa se racoreasca cat timp pregatim crema de branza.
Gelatina se inmoaie cu 3 linguri de apa calda si am incalzit-o pentru 30 de secunde la cuptorul cu microunde. Pentru a face crema amestecam la mixer crema de branza, 50 g zahar brun, gelatina si 200 g smantana. Turnam crema rezultata peste mere si dam la frigider pentru cateva minute.
Inainte sa dam la frigider pana la a doua zi ornam cheesecake-ul. Pentru ornat am pregatit din 100 g smantana si 50 g zahar pudra o frisca pe care am pus-o peste crema de branza. Am turnat ulterior restul de sos de caramel si am facut forme cu ajutorul unei furculite. Si pentru ca ingredientul principal este marul, am sculptat unul, apoi l-am dat prin sos de ciocolata, zahar brun.
Acum este un cheesecake perfect, dulce si cu miros de toamna!
O seara placuta dragii mei...
wowwwww, ce minune ai facut tu aici , imi place cum arata!!!!
RăspundețiȘtergeresuper buna prajiturica. O recomand si la altii.
RăspundețiȘtergereFoarte buna da n-am apucat sa gust prea mult ca mi-a mancat Diana felia:)
RăspundețiȘtergereDelicioasa praji =p~!!!
RăspundețiȘtergereMultumesc Catkitchen!! Si tu faci lucruri deosebite! Esti o bucatareasa extraordinara!
RăspundețiȘtergereArata super! Felicitari si bafta la concurs!
RăspundețiȘtergereAs manca tot ce prepari! Arata fenomenal :)
RăspundețiȘtergereA fost foarte buna!! Mai vreau!
RăspundețiȘtergereSi portia mea unde e???
RăspundețiȘtergereTe-ai intors prea repede din concediu!! nu te luasem in calcul :))) data viitoare!! pup
RăspundețiȘtergeredar portia mea?:D..prima porie a fost buna...ash mai vrea o portie :))
RăspundețiȘtergerereusite pozele si imi place cum a iesit aceasta reteta gustoasa si apetisanta, iti face pofta instantaneu, merita degustata imediat :D
RăspundețiȘtergerewowwwww, ce bine arata, excelenta, un adevarat deliciu si foarte savuros, o combinatie reusita si foarte declioasaaaaaaa :D
RăspundețiȘtergere