luni, 17 septembrie 2012

Mousse de ciocolata cu zmeura

Imi place foarte mult zmeura, mancata asa sau adaugata la torturi, prajituri, creme. Acum ceva timp mi s-a facut o pofta nebuna de mousse de ciocolata si cumparasem zmeura, asa ca era momentul perfect pentru a le combina. Tot ce va zic este ca oricine poate face mousse acasa cu succes si puteti folosi si alte combinatii de fructe daca doriti. Mousse-ul este un desert usor, cremos si rafinat pe care o sa incerc sa vi-l prezint in mai multe variante de acum inainte. Si acum, rasfatati-va dragilor cu un desert delicios...



Ingrediente: 500 g zmeura, 3 linguri zahar, 180 g ciocolata, 3 oua, 250 ml frisca lichida, bomboane

Mod de preparare:
Pentru inceput am batut frisca lichida si am dat-o la frigider. Urmatoarea etapa a fost pregatirea zmeurei, pe care o punem intr-o cratita, adaugam zaharul si fierbem la foc mic pana cand zaharul se dizolva. Lasam sa se raceasca si apoi se pune in paharele in care se va servi mousse-ul. Topim ciocolata pe bain-marie, adaugam pe rand galbenusurile de ou, frisca de la frigider si amestecam pana cand obtinem o spuma. Separat se bat albusurile de ou pana cand obtinem o spuma ferma. Apoi, aceasta spuma se adauga treptat in compozitia de ciocolata. Tot ce mai e de facut este ca peste zmeura din pahare sa adaugam un strat de spuma de ciocolata, unul de bomboane si incheiem cu unul de spuma. Se da la rece pentru cel putin o ora si apoi se serveste.
Si cum se poarta inventia de cuvinte, sa mousse-im dragii mei!



miercuri, 5 septembrie 2012

Sparanghel cu prosciutto

M-am gandit ca poate nu stiti ce sa gatiti maine la micul dejun. Cred ca sparanghelul este o alegere buna pentru micul dejun, fiind foarte hranitor. Mie imi place foarte mult, in schimb ma enerveaza la culme cat este de scump cel proaspat in supermarketuri. De aceea, am optat pentru a cumpara de aceasta data sparanghel verde conservat la borcan, dar sincera sa fiu am ramas surprinsa ca si-a pastrat gustul. Iata de ce aveti nevoie:

















Ingrediente: 500 g sparanghel verde (pentru 2 portii), 14 felii prosciutto, sos piri - piri (sau orice sos putin picant), piper, susan, ulei masline, optional oua

Mod de pregatire:
In mod normal sparanghelul conservat nu se gateste, ci se serveste ca atare, dar eu l-am scurs putin si am infasurat fiecare bucata intr-o felie de proscitto si le-am prajit timp de 2 minute intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Daca aveti sparanghel proaspat il puteti opari in apa cu sare timp de 2 - 3 minute pentru a ramane verde si crocant, sau il puteti praji in tigaie cu putin unt si condimente.
Eu am mancat portia mea de sparanghel fara ou, am adaugat la final doar un praf de piper, niste sos piri - piri si putin susan.
Gustul....demential!!!!



marți, 4 septembrie 2012

Salata cu pancetta

In dupa-amiaza aceasta am facut o salata pe care am mai incercat-o cu ceva timp in urma. Atunci am folosit ce aveam prin frigider si spre surprinderea mea a fost foarte buna. I-a venit timpul mai ales ca ieri am cumparat pancetta de la Lidl, iar o cutie de 250 g este suficienta pentru doua persoane, cealalta fiind rezervata pentru niste paste zilele urmatoare.

















Ingrediente: 2 salate, 250 g pancetta cuburi, 1 castravete englezesc (lung, coaja lunga si subtire), 3 catei de usturoi, o ceapa, 1 ardei rosu, 1 mana de cuburi paine prajita, seminte de susan, sare, ulei de masline, sos de rodii

















Mod de preparare:
Se curata castravetii, usturoiul, ceapa si ardeiul rosu. Se taie castravetii rondele subtiri, la fel procedam cu ceapa si usturoiul, iar ardeiul se taie suvite subtiri, dupa care le amestecam intr-un bol pe toate. Se spala salata, se scurge, se rupe cu mana si se pune intr-o farfurie. Adaugam amestecul de legume, pancetta pe care o prajim timp de 3 minute amestecand in continuu si susanul. La sfarsit se pune painea prajita si dressing dupa gust. Eu am folosit ulei de masline si sos de rodii, plus putina sare cu toate ca pancetta era destul de sarata dupa gustul lui Radu.
Delicioasa salata! Va indemn sa o incercati...


luni, 3 septembrie 2012

1 an

Nu imi vine sa cred ca a trecut 1 an de Momente in bucatarie. Am inceput timid in acest an dar acum ii promit ca o sa ma revansez pe parcursul celui de-al doilea anisor, mai ales ca pasiunea pentru bucatarie e si mai mare pe zi ce trece. Sper sa prietenii pe care ii are Momente in bucatarie sa ne sustina in continuare si le multumesc pentru cuvintele frumoase de pana acum.
Cu aceasta ocazie ii doresc dragului meu blog La Multi Ani!!!
Totodata ii doresc La Cat Mai Multe Postari!!!
Ma mai gandesc .. La Cat Mai Multi Vizitatori!!!
Si.. La Cat Mai Multe Like-uri!


duminică, 19 august 2012

Spaghetti cu vodka si caviar

Acum o saptamana am vazut la Paprika o reteta de paste cu vodka si caviar...si mi s-a facut o pofta.. Ce puteam face altceva decat sa purced la a-mi satisface pofta, asa ca saptamana aceasta am cumparat tot ce mi-a trebuit si m-am apucat de treaba. Multumiri familiei Mironescu pentru vodka!


Ingrediente: 250 g spaghetti, 2 cepe verzi, 1 capatana de ustoroi, 250 ml smantana, 100 g caviar, 150 ml vodka, ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare:
Se fierb spaghettele conform instructiunilor. Intr-o tigaie se pun 2 linguri de ulei de masline, iar apoi se caleste ceapa verde si usturoiul pisat timp de 4-5 minute. Se adauga vodka si smantana si se lasa la foc mic timp de 8 minute. Se da amestecul de pe foc si se amesteca cu jumatate din cantitatea de caviar, dupa care amestecam cu pastele. Se poate servi ca atare sau cu somon.
Pofta buna!


joi, 16 august 2012

Oua la cuptor

Am zis sa vin in intampinarea voastra si sa va dau o idee pentru micul dejun. Asa ca astazi sa facem altfel de oua...la cuptor! Cred ca este printre cele mai simple lucruri din lume pentru ca nu presupune nici o pricepere in bucatarie, dar gustul este garantat altul si ne mai scoate din monotonia micului dejun..























Ingrediente: 4 oua, 4 linguri de smantana, bacon, unt, verdeata, sare si piper














Mod de preparare:
Am folosit 2 vase de lut, pe care le-am uns cu unt. Am spart in fiecare vas cate 2 oua, iar pe margine am pus cate 2 linguri de smantana. Deasupra se presara sare, piper dupa gust si verdeata. Am adaugat si putin bacon pentru a intensifica aroma. Se coc la cuptor timp de 10 minute sau in functie de cum doriti sa fie galbenurile. Serviti cu paine prajita si eventual o salata de rosii cu oregano.
O zi minunata!


miercuri, 15 august 2012

Supa de scoici si curry

Nu e o noutate ca imi plac foarte mult fructele de mare si in special midiile. As manca zilnic cate o portie si nu m-as putea satura. Asa ca mi-am zis ca trebuie sa incerc sa mai variez reteta si sa incerc o supa de midii. Cum vremea este mai rece am zis sa folosesc si curry. Acesta este un condiment foarte bun pentru sezonul rece, foarte bun pentru cei care au probleme cu incheieturile si ajuta la buna functionare a creierului. Avem midii si aroma din bucataria asiatica asa ca putem trece la treaba.














Ingrediente: 1 kg midii, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 legatura patrunjel, 2 cepe verzi, 150 ml vin alb, 250 ml smantana, 250 ml supa de pui sau peste, curry, sofran, sare, piper, ulei de masline, unt






Mod de preparare: 
Se curata midiile bine de alge si eventualele impuritati cu o perie de sarma, se trec prin doua jeturi de apa. Aveti grija sa eliminati si acele fire paroase care ies din scoica.  Daca aveti neplacerea ca unele scoici sa fie deschise le aruncati, asta insemnand ca midiile erau moarte. Trecem la urmatoarea etapa. Se taie ceapa cubulete si pune intr-o oana incapatoare la calit cu ulei de masline. Zdrobim cateii de usturoi peste ceapa, adaugam 1 lingura de curry si mai lasam 1 minut. Se toarna vinul deasupra, iar in momentul in care se evapora alcoolul adaugam scoicile si 1 lingura de unt. Dupa ce se deschid scoicile si s-au inabusit in amestecul de vin, ceapa si usturoi le scoatem deoparte pentru cateva minute. Peste amestecul de vin se adauga smantana si supa (eu am folosit de pui intrucat nu am avut de peste). Amestecam bine pana se incorporeaza si adaugam scoicile. Lasam sa fiarba la foc mic timp de cateva minute. Intre timp taiem ceapa verde si patrunjelul care se adauga peste supa noastra impreuna cu un praf de sofran, sare si piper dupa gust.
Aceasta este reteta mea de supa cu midii.. De vis!!


Smoothie de pepene rosu si banana

Cam frig afara si cu parere de rau zic ca mi-e dor de soare, cu toate ca nu credeam sa ajung sa zic asta. Si ca sa fie totusi o zi care sa ne duca cu gandul la vara am facut un smoothie de pepene rosu si banana, delicios, simplu, natural si fara alte adaosuri sau conservanti.














Ingrediente: 1 felie de pepene rosu, 1 banana, cateva cuburi de gheata

Modul de preparare:
Se curata pepenele de samburi, il taiem in bucatele si apoi il punem in blender alaturi de banana taiata cubulete. Mixam bine, iar la sfarsit adaugati cuburile de gheata si e gata de servit.
Cateva minute mi-a luat sa scriu aceasta postare si la fel o sa va ia si voua pentru acest smoothie.
Let's keep it simple! Va pup pe toti!



luni, 12 martie 2012

Salata de spanac cu fasole

Suntem in plin post si am zis sa vin in intampinarea prietenilor mei cu o reteta de post. Asa cum v-am obisnuit in ultima vreme este vorba tot de o salata. Da, sunt adepta salatelor, iar aceasta mi s-a parut foarte buna. A fost prima oara cand am incercat combinatia aceasta si cu siguranta nu ultima. Am incercat sa va surprind cu aceasta combinatie si voi incerca sa o fac in continuare in viitoarele postari, misiunea cea mai grea fiind alesul ingredientelor si nu modul de preparare.

















Ingrediente: 2 legaturi de spanac, 2 cutii de fasole boabe (una de fasole rosie boabe si una cu 4 tipuri de fasole boabe), 1 ceapa rosie, 2 rosii, 200 g branza tofu, 1 mana de nuci, sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:
Cel mai mult la aceasta salata dureaza pregatitul rosiilor. Aceastea se fac la foc potrivit pe gratarul de aragaz. In acest timp se spala spanacul si se clatesc fasolele boabe foarte bine sub jet de apa. Taiem spanacul, il punem intr-un bol, adaugam fasolea, ceapa rosie taiata solzisori, branza tofu taiata cubulete, nucile si rosiile dupa ce le mai lasam putin sa se mai raceasca. Cand se serveste se adauga dupa gust sare, piper si ulei de masline. Pot sa va spun ca aceasta salata merge foarte bine cu painica prajita si va indemn sa o incercati.
Pofta buna!

miercuri, 7 martie 2012

In sfarsit martie...si...cus-cus

Imi place luna martie si imi da o stare de bucurie ciudata care ma face sa zambesc mai mereu. O fi datorita faptului ca ni se acorda o atentie mai mare sau pentru ca ma gandesc ca se apropie cu pasi repezi primavaraaa.. Asadar tin sa spun dragii mei prieteni ca daca purtati cu voi un zambet in coltul inimii in fiecare zi a lunii veti fi mult mai norocosi, va veti simti iubiti cu adevarat si veti reusi tot ceea ce va propuneti! Si eu am reusit astazi sa duc la bun sfarsit tot ceea ce mi-am propus, si culmea, nu ma simt deloc obosita.. Printre lucrurile de pe lista s-a aflat si cina de seara care a constat intr-o salatica delicioasa, putin diferita de ceea ce am mai incercat pana acum, dar asa cum v-am obisnuit foarte simplu de facut. Este vorba de o reteta pe care am vazut-o nu demult la o emisiune gastronomica si mi-a ramas in minte, si anume cus-cus cu prune uscate, clementine, ceapa rosie si rucola. Concluziile de final sunt urmatoarele: s-a mancat toata, fiind atat pe gustul meu cat si a musafirilor!

















Ingrediente: 100 g cus-cus, 2 clementine, 1 cana prune uscate, 1 ceapa rosie potrivita, 100 g rucola, 1 lingura ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare:
Cand v-am spus ca salata este usor de pregatit nu v-am mintit deloc. Cus-cus-ul se pregateste foarte repede, mai precis in 6 minute l-am fiert in apa cu sare, dupa care l-am scurs bine. Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Clementinele se curata, iar apoi feliile se taie in jumatate la fel ca si prunele uscate. Intr-un bol punem cus-cus-ul, ceapa, clementinele, prunele si rucola. Se potriveste dupa gust cu sare si piper, iar la sfarsit adaugam o lingura de ulei de masline.
Pofta buna si o zi minunata!

vineri, 24 februarie 2012

Salata de spanac cu chiftele la gratar

Va prezint inca o salata pe care am preparat-o de mai multe ori in ultimele luni. Asa cum v-am obisnuit este usor de facut si sanatoasa. Imi place foarte mult spanacul pe care il prepar in mai multe moduri, dar de cele mai multe ori obisnuiesc sa il consum proaspat pentru a pastra toate vitaminele (vitamina C, vitamina B6, vitamina A si E, magneziu, potasiu, acid folic). Este o salata perfecta pentru dupa - amiaza si pentru dieta voastra, dragele mele prietene!

















Ingrediente: 500 g spanac (≈ 4 legaturi spanac), 2 rosii, 1 ceapa, 1 ardei iute, 150 g branza telemea, 400 g carne tocata de pui, sare, piper, curry, ulei de masline, otet balsamic

















Mod de preparare:
Pentru inceput pregatim chiftelele de pui. Amestecam carnea cu un praf de sare, un praf de piper si unul de curry. Ungem un grill de aragaz cu ulei de masline si il lasam sa se incinga. Cand este incins bine punem carnea de pui pe care o strangem in maini dandu-i forma unui mic. In maxim 5 minute chiftelele sunt gata. Pasul urmator este sa curatam ceapa si sa o taiem solzisori. Spalam spanacul in mai multe jeturi de apa, la fel procedam cu rosiile si ardeiul. Punem intr-un bol spanacul asa cum este, fara a-l taia cu cutitul (eventual rupeti cu mana frunzele de spanac), adaugam rosiile taiate, ardeiul taiat rondele si telemeaua cubulete. In momentul in care se serveste salata se adauga dressing din otet balsamic si ulei de masline ( eu am folosit 2 linguri otet balsamic si una de ulei de masline) si chiftelele de pui facute la gratar. Aceasta salata este la fel de buna cu chiftele din carne de vita facute la gratar. Pofta buna!

marți, 21 februarie 2012

Salata de rucola picanta

V-am promis ca revin in forta si ma tin de cuvant. Am ceva retete la purtator pe care vreau sa vi le impartasesc. Cum dupa sarbatori cantarul a aratat cu putin peste ceea ce imi doream, am avut o perioada in care am consumat foarte multe salate. O sa incep cu preferata mea, foarte consistenta, ce poate substitui foarte bine masa de pranz sau de ce nu de seara. Asa cum stiti, rucola (sau frunze de papadie cum ii Radu - mai domneasca) are un gust puternic amarui, iar daca nu va place, salata aceasta are un gust extraordinar de bun si cu salata verde sau spanac. Tin sa precizez daca tot suntem in luna iubirii, ca pe langa frunzele sale bogate in vitamina C si potasiu, rucola este consirata afrodisiaca. Acum sa vedem ce a iesit..

















Ingrediente: 125 g rucola, 10 - 12 oua de prepelita fierte, 1 strugure rosu, 100 - 150 g gorgonzola picanta, 200 g ciuperci, 7 - 8 felii bacon crud uscat, 1 ardei iute rosu uscat, piper, otet balsamic, ulei masline

















Mod de preparare:
Este foarte foarte simplu de preparat. Asa ca aviz prietenilor mei barbati care ar putea sa le faca o surpriza colegelor, iubitelor si sotiilor lor. In prealabil se fierb ouale de prepelita si sa lasa la racit inainte de a le adauga in salata. Ciupercile se calesc intr-o jumatate de lingura de ulei de masline, iar feliile de bacon crud uscat le-am pus cate 10 secunde pe fiecare parte in tigaia incinsa pentru clatite fara a adauga nici un strop de ulei. Se amesteca apoi rucola cu ouale de prepelita taiate in jumatate, bobite de strugure, gorgonzola taiata cubulete, ardeiul iute taiat rondele, ciupercile si baconul rumenit. Se adauga piper dupa gust, iar in momentul in care se serveste dressing din otet balsamic si ulei de masline ( eu am folosit 2 linguri otet balsamic si una de ulei de masline).
Salata aceasta mi se pare absolut delicioasa, iar aromele ingredientelor se intrepatrund perfect. V-o recomand cu drag atunci cand v-ati saturat de clasicele - dar atat de bune - salate.
O seara minunata!

































luni, 20 februarie 2012

Am revenit!!!!!!!!!!!!!

Buna dragii mei prieteni!!!
Am revenit dupa ceva timp cu forte proaspete si foarte bucuroasa. Am avut o perioada incarcata de la inceputul anului si pana ieri, o sesiune care mi-a mancat nervii, linistea si tot timpul (ce sa fac daca mi-au mai trebuit si alte studii...) ...
Tin sa va multumesc tuturor pentru urarile frumoase si sa va doresc un an minunat, in care sa aveti in fiecare zi zambetul pe buze si in care sa iubiti mult de tot!
Am sa incerc sa recuperez cu postarile, dar totodata o sa ma pun la curent si cu ce ati mai bucatarit voi sau cu ce articole ne mai provocati.
M-am gandit ce as putea sa postez pentru inceput. Si pentru ca am avut un concediu minunat la inceput de an alaturi de prieteni in Italia, o sa incep cu niste midii cu paste. Sunt delicioase, le iubesc si cred ca as fi in stare sa mananc in fiecare zi, ca sa nu mai vorbim ca sunt afrodisiace, ca tot ne aflam in luna iubirii..
Nu sunt greu de pregatit, reteta este poate cea mai simpla, asa ca va invit si pe voi sa incercati, daca nu ati facut-o deja. Iata reteta mea..

































Ingrediente: midii, 10 rosii, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 200 g pesto, ulei de masline, 2 pahar vin alb, sare, piper

Mod de preparare:
Eu am folosit midii cumparate de la Metro si din pacate am avut ceva de curatat la ele (nu am luat in vid gata curatate intrucat nu am incredere). Asta pot spune este cel mai greu lucru de facut..
Dupa ce le curatati bine de alge si eventualele impuritati cu o perie de sarma, le mai treceti prin doua jeturi de apa. Aveti grija sa eliminati si acele fire paroase care ies din scoica. Daca aveti neplacerea ca unele scoici sa fie deschise le aruncati, asta insemnand ca midiile erau moarte.
Se pune apa la fiert. In momentul in care apa fierbe se adauga scoicile. Scoicile care se deschid sunt cele bune pe care le vom folosi mai departe, iar cele care raman inchise se arunca. De regula in maxim 30 secunde scoicile se deschid.
Pregatim apoi sosul pentru scoici. Taiem ceapa cubulete, la fel si rosiile. Usturoiul l-am facut maioneza cu 2 linguri de ulei de masline, iar la sfarsit am adaugat si sosul pesto, omogenizand bine.

















Intr-o oala suficient de mare incat sa adaugati scoicile ulterior, caliti ceapa si adaugati apoi rosiile. Cand sunt bine calite si rosiile adaugam sosul de usturoi cu pesto. Punem si scoicile in oala, amestecam de cateva ori si turnam un pahar de vin alb. Se adauga sare si piper dupa gust. Punem capacul, lasam pentru 10 minute la foc potrivit, apoi mai amestecam pentru ca sosul sa patrunda scoicile. Mai lasam inca 5 minute pe foc si scoicile noastre sunt gata de servit.
Eu am servit scoicile alaturi de paste si pentru ca suntem mari consumatori de usturoi am mai facut niste mujdei..  Yammmyyy...mi-e pofta de scoici..........