sâmbătă, 22 octombrie 2011

Torturi deosebite...

Astazi o sa va prezint doua torturi realizate de mine cu care ma mandresc, in primul rand pentru ca au reprezentat o provocare pentru mine, si in al doilea rand pentru ca au necesitat foarte multa munca. Sincer sa va zic imi aduc aminte doar ca ambele au avut blat de pandispan, dar crema nu mai stiu care a fost... Ce este atat de deosebit la aceste torturi este decorul realizat in totalitate din plastelina de ciocolata. Pentru dragele mele prietene experimentate cu siguranta nu e ceva nou, pentru mine a fost, dar intre timp m-am specializat! Asa ca o sa va mai ofer spre vizionare si incercare alte delicioase torturi si decoruri. La inceput cand am cautat pe internet cu ce se "mananca" plastelina de ciocolata am gasit urmatoarele ingrediente: 450 g ciocolata si 180 ml energizant. Am cautat foarte mult acest energizant, incepand cu Kaufland, Carrefour, Plus, Billa, Gima si continuand cu alte supermarket-uri, dar in acea perioada nu am gasit. Astfel ca m-am inpirat de reteta prezentata de blogul Flori de zahar.

Ingrediente: 400 g ciocolata, 200 g miere

Mod de preparare:
Se rupe ciocolata cubulete si se pune la topit pe baie de aburi intr-un vas metalic. Amestecam cu o lingura de lemn pana se topeste toata ciocolata. Cand ciocolata s-a topit, scoatem vasul, turnam mierea si amestecam cu lingura de lemn pana ciocolata se desprinde de vas si se incorporeaza toata mierea. Apoi invelim ciocolata in folie de plastic si dam la frigider pana a doua zi. Plastelina rezultata se modeleaza foarte usor, in folie asa cum este prezentat pe blogul sus amintit, sau intre degete, varianta preferata de mine... Ia sa vedem mai jos ce a iesit...


Sa vorbim acum despre istoria acestui tort. Este un cadou de 8 Martie! Totodata este prima provocare de acest fel. Mi-a venit aceasta idee intr-o zi de martie si am inceput sa caut pe internet si am ajuns aici. Ce mi-a iesit puteti vedea mai sus. Eu sunt multumita de rezultat... Pe langa plastelina de ciocolata am mai folosit razatura de nuca de cocos verde.

















Acest frumos tort l-am facut de ziua mea, a fost bun si facut ce-i drept in graba. Am folosit asa cum vedeti si plastelina din ciocolata neagra si din ciocolata alba. Mai jos o sa va prezint cateva poze cu munca mea...

Mie mi-a placut ce a iesit si ce am mancat.. O zi minunata dragii mei prieteni!!!

8 comentarii:

  1. Imi plac torturile!! Ai talent :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Da unde le-ai dus de eu nu am mancat deloc? :)))

    RăspundețiȘtergere
  3. Arata super, mai ales ultimul care a fost pentru mine!! Te pup!!!!!!!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Sunt minunate,mai ales cosuletul.Spor la modelat cat mai multe frumuseti.Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  5. Primul tort, cosuletul, a ajuns la mine lalala :) In realitate, arata si mai bine!! Te pup

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Simona, Elena, DiaMar, Sorina!! Imi dati curaj sa mai incerc si alte nebunii :P

    RăspundețiȘtergere
  7. Torturile sunt foarte deosebite. Tortul cosulet cu flori as zice ca e realizat chiar la nivel profesional. Mi se pare foarte greu de facut. Este necesar si ceva simt astistic, nu e vorba numai de ingrediente amestecate corect. Intr-un fel e pacat ca se mananca, dar asta e scopul. Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. Multumesc Marius.. Ce-i drept am putin talent si nu cred ca multa lume stie ca pictez si am cochetat si cu modelajul.. Insa pana la perfectiune mai este.. in bucatarie sunt incepatoare..

    RăspundețiȘtergere