sâmbătă, 8 octombrie 2011

Piept de pui cu gutuie si ghimbir

Azi am avut o zi plina, am trebaluit prin casa si din categoria mancarurilor pe fuga se incadreaza si aceasta reteta. Zilele trecute am cumparat o gutuie pe care am vrut sa o folosesc la cu totul altceva, dar nu s-a potrivit. Asa ca am ramas cu gandul la gutuie si am zis sa o folosesc cu piept de pui. De regula, cand o foloseam in combinatie cu carnea ajungea in cuptor pentru ceva timp, dar azi in maxim 20 minute am fost gata. E un preparat aromat - dulce, dar daca nu sunteti amatori a mancarurilor dulci puteti renunta la miere.

















Ingrediente: 300 g piept de pui, 1 gutuie, 3 linguri ulei de masline, 1 lingurita miere, ghimbir, sos de soia, piper, sos chilli sweet

















Mod de preparare:
Se taie pieptul de pui fasii si se caleste intr-o lingura de ulei. Se scoate deoparte intr-un bol. Se taie gutuia in felii foarte subtiri (eu am folosit doar jumatate de gutuie) pentru a fi patrunse bine si se rade ghimbirul. In tigaia in care am calit puiul se adauga feliile de gutuie, ghimbirul, mierea, piperul, 2 linguri de ulei si sosul de soia. Se calesc pana se rumenesc bine si feliile de gutuie nu mai sunt tari. Se serveste cu orez fiert, simplu si sos chilli. V-o recomand cu drag si va doresc o seara minunata!


5 comentarii:

  1. super mancarica , ador combinatia asta !!!

    RăspundețiȘtergere
  2. N-am incercat niciodata combinatia asta, dar cred ca merita!

    RăspundețiȘtergere
  3. Stiu despre ce vorbesti tu aici,are un gust grozav .Mi-ai facut pofta.Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  4. Interesanta reteta, eu nu consum in mod obisnuit ghimbir. De fapt cred ca am mancat ghimbir maxim de doua ori in viata mea. E greu sa intuiesc gustul, oricum nu as renunta la miere. Salutari!

    RăspundețiȘtergere
  5. Aroma ghimbirului e deosebita Marius. Imi place si o adaug nu doar la mancaruri ci si la deserturi. O sa postez si un astfel de desert...

    RăspundețiȘtergere