marți, 11 octombrie 2011

Negresa rapida

V-a fost dor de mine??? Sigur ca da!!! Cum foarte multi dintre prieteni m-au rugat sa postez retete usor de facut chiar si pentru incepatori iata o reteta de negresa foarte usor de facut cu un minim de efort. Ce va trebuie sunt: ingredientele de mai jos, un bol, un mixer si cuptor!


















Ingrediente: 250 g faina, 200 g zahar, 100 ml ulei, 2 oua, 200 ml lapte, 1 praf budinca de ciocolata, 5 linguri cacao, 100 - 150 g nuca de cocos, 1 praf de copt, 1 praf zahar vanilat, esenta de rom, 1 praf glazura de ciocolata Dr Oetker, optional 200 g nuci

Mod de preparare:
Intr-un bol spargem ouale si adaugam zaharul. Mixam bine pana obtinem o crema consistenta si adaugam uleiul incet. Separat amestecam faina cu praful de budinca, cacaoa, praful de copt si zaharul vanilat. Acest amestec il turnam peste crema obtinuta anterior mixand bine. Turnam din cand in cand laptele pana se incorporeaza bine si esenta de rom (eu am folosit si cogniac intrucat nu am avut suficienta esenta de rom, si a iesit mai aromata prajitura). La acest moment se pot adauga nucile maruntite cu cutitul amestecand cu o lingura de lemn. Eu nu am folosit nuci pentru ca nu aveam in casa. Cantitatea de aluat se pune intr-o tava dreptunghiulara care in prealabil a fost unsa cu ulei si tapetata cu faina. Se da la cuptor pentru aproximativ 30 minute.
Pentru a orna prajitura aveti nevoie de glazura. Am optat de aceasta data pentru cea gata facuta pentru ca era destul de tarziu cand am facut prajitura (02:00), iar a doua zi am fost invitati la masa de niste prieteni si nu puteam merge cu mana goala. Se prepara glazura conform intructiunilor de pe plic si se toarna peste prajitura racita uniform. Peste glazura presaram nuca de cocos si se poate servi.
Cam atat pentru aceasta seara....

2 comentarii: