luni, 3 octombrie 2011

Italian Beef

Ieri frigiderul striga: goolllll!!! Si culmea, asta inaintea meciului Stelei! Inainte, si dupa meci, a fost multumit caci am adaugat o craticioara cu mancare si nu mai era singur. Cei drept m-am cam lenevit dupa concediu si nu am prea gatit, am mancat mai mult uscaturi, dar imi iau revansa incepand din aceasta saptamana. Aveam in congelator o bucata de rasol de vita si m-am tot gandit ce as putea sa pregatesc: gulas, ciorba, tocanita...dar am vrut sa incerc ceva nou. Asa ca m-am apucat de cautat pe internet si am ajuns aici. Este vorba de vita cu sos de rosii, capere si anchoa, la care am adaugat si o nota personala acestei retete iar ce a iesit va las sa vedeti mai jos.

Ingrediente: 500 g rasol sau muschi de vita, 2 morcovi, 2 cepe, 1 legatura telina, 3 rosii, 200 g rosii cherry, 60 g capere, 80 g anchoa, 2 linguri ulei masline, busuioc, oregano, sare, piper, 1 lingurita pesto, 1 capatana usturoi

Mod de preparare:
Curatam morcovii si cepele. Taiem o ceapa in patru, morcovii in doua si telina o tocam in bucati mai mari. Adaugam legumele si rasolul de vita intr-o oala si dam la fiert. Se fierbe vita pana cand o intepam si se desface suvite carnea (eu am fiert aproximativ o ora si jumatate). Dam carnea deoparte pe un tocator si o rupem cu furculita, indepartandu-i osul. Eu am pastrat maduva si o cana din zeama in care a fiert vita pe care am utilizat-o la sos. Sosul este absolut delicios din punctul meu de vedere si nu este deloc elaborat. Taiem marunt o ceapa si o punem la calit in ulei de masline. Cat timp se caleste ceapa taiem cubulete rosiile si le adaugam apoi peste ceapa (eu am adaugat si rosii cherry pentru ca mi se par mult mai gustoase decat cele obisnuite; de precizat ca am folosit rosii cherry de Romania luate din piata direct de la tarani.) Mai calim 2 minute dupa care adaugam zeama pastrata si lasam la fiert la foc mic. Curatam usturoiul, il tocam marunt si il adaugam peste rosii. Procedam la fel cu fileul de anchoa si caperele. Pentru un plus de aroma puteti sa folositi ca si mine de altfel, uleiul in care a stat fileul de anchoa, dar si doua linguri sanatoase de sos pesto. Condimentam cu sare (daca mai considerati ca este nevoie - anchoa este foarte sarata), piper, busuioc si oregano si lasam sa mai fiarba 10 minute la foc mic. Dupa ce sosul a fiert bine si s-au intrepatruns aromele adaugam vita si mai lasam inca 2-3 minute amestecand din cand in cand.
Acest delicios preparat l-am servit cu tagliatelle. Pentru un aspect mai sofisticat si evenimente deosebite puteti sa folositi cosulete facute din foi de placinta asa cum puteti vedea in imagini.
Si acum pe final, un secret. Ce mi-a placut cel mai mult la aceasta reteta?? Ca am gustat, am mancat o portie, imi placea la nebunie gustul, dar nu mi-am dat seama ca in aceasta combinatie vita mea italiana avea gust de fructe de mare! Noroc cu Raducu...
Absolut delicios...merita sa incercati!



4 comentarii:

  1. Foarte buna aceasta mancarica si imi place prezentarea.

    RăspundețiȘtergere
  2. ador acest rasol de vita !!!!! .... superba prezentare si delcioasa papika!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. multumesc dragelor! a fost buna intr-adevar!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador mancarea italiana, iar vita asta arata delicios!!

    RăspundețiȘtergere