joi, 13 octombrie 2011

Ghiveci de legume la cuptor

Este o reteta foarte buna, pe gustul meu oricand si foarte sanatoasa. Chiar daca sunt doar legume o portie este suficienta pentru a te satura la o masa. De foarte multe ori atunci cand renunt la carne pentru o perioada fac aceasta reteta iar masa de pranz mi se pare copioasa. In perioada postului folosesc sos alb cu suc de rosii, dar este mult mai gustos cu smantanica. Pentru cei care nu se satura doar cu legume, ghiveciul poate fi folosit ca si garnitura alaturi de carne sau peste.

















Ingrediente: 1 dovlecel, 1 vanata, 500 g rosii cherry, 1 conserva D'aucy mazare foarte fina si morcovi, 1 borcan fasole galbena pastai, 1 ardei rosu, 2 cepe rosii, 1 conserva ciuperci sau 200 g ciuperci proaspete, 1 ardei iute, 400 g smantana, sare, piper

Mod de preparare:
Se curata ceapa si ardeiul rosu. Se spala legumele bine sub jet de apa. Taiem cubulete dovlecelul, vanata, rosiile se taie in doua, iar ardeiul rosu si cepele se taie rondele. Spalam bine conservele, le desfacem si continutul il punem intr-o sita pe care o bagam sub jet de apa, iar apoi le lasam sa se scurga putin. Eu am folosit pentru ghiveci un vas de lut cu capac pentru ca mi se pare ca se fac mult mai bine si sunt mult mai gustoase, chiar daca dureaza mai mult. Ungem cu ulei vasul, apoi punem toate legumele in vas. Condimentam cu sare, piper dupa gust si turnam smantana amestecand bine. Punem capacul vasului si se da la cuptor la foc mic pentru 1,5 - 2 h. Cu cat se face ghiveciul mai in voia cu atat este mai bun, asa ca aveti rabdare.
O zi buna!!

6 comentarii:

  1. as papa si eu o portie cu painica proaspata ;) ...

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca va place! Tocmai am facut painica proaspata si va astept!!!

    RăspundețiȘtergere
  3. O reteta foarte buna si culorile din fotografii sunt nepaipomenite!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Marius!! Si crede-ma atata timp cat ai o opinie esti cineva! :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Odata cu trecerea in anul 2015 iti urez
    LA MULTI ANI!

    Poate ca in acest an momentele din bucatarie vor reveni si pe blogul tau.

    RăspundețiȘtergere