duminică, 2 octombrie 2011

Concurs - "Cutitele ceramice ne usureaza munca"

Revin cu un post mai vechi pentru a participa la un nou concurs, al doilea pentru mine. Premiul consta intr-un set de cutite ceramice Royalty Line Switzerland oferite de Bucataresele Vesele prin sponsorul pentruacasa.com.
Asa ca va aduc iar in atentia dumneavoastra delicioasa Pizza cu cu vinete, zucchini, prosciutto si branza de capra!


















Ingrediente:
pentru aluat: 300 g faina, 200 ml apa, 25 g drojdie, 6 lg ulei de masline, 2 lingurite de zahar, 1 lingurita de sare
pentru sos: 150 ml suc de rosii, sare, piper, busuioc, oregano
 topping: 1 vanata, 1 zucchini, 2 rosii, 1 ceapa, 1 legatura de patrunjel, 125 g mozzarella, 7 felii prosciutto, 50 g branza de capra

Mod de preparare:
Se pune faina intr-un castron iar in mijloc facem o adancitura, unde dizolvam drojdia si zaharul cu 2 lingurite de apa calduta. Cand a dospit se amesteca cu faina, sarea, uleiul, restul de apa si se lasa la crescut.
Pentru topping am taiat legumele felii si le-am pregatit la grill cate 3 minute pe fiecare parte. Am taiat dovleceii felii subtiri si o legatura de patrunjel si am amestecat toate legumele ca sa se intrepatrunda cu rosiile care au lasat suc datorita coacerii pe grill. Apoi am dat mozzarella prin razatare si am taiat cubulete branza de capra.
Intindem aluatul in foaie rotunda si apoi il montam in tava pe care o vom introduce la cuptor si intepam cu furculita din loc in loc.
Amestecam sucul de rosii, sare, piper, busuioc si oregano dupa gust si intindem peste foaia de aluat. Presuram apoi mozzarella din belsug pe toata suprafata aluatului, punem topping-ul de legume, felii de prosciutto din loc in loc si la final branza de capra.
Se da la cuptor pentru 30 - 40 de minute.

3 comentarii: