miercuri, 5 septembrie 2012

Sparanghel cu prosciutto

M-am gandit ca poate nu stiti ce sa gatiti maine la micul dejun. Cred ca sparanghelul este o alegere buna pentru micul dejun, fiind foarte hranitor. Mie imi place foarte mult, in schimb ma enerveaza la culme cat este de scump cel proaspat in supermarketuri. De aceea, am optat pentru a cumpara de aceasta data sparanghel verde conservat la borcan, dar sincera sa fiu am ramas surprinsa ca si-a pastrat gustul. Iata de ce aveti nevoie:

















Ingrediente: 500 g sparanghel verde (pentru 2 portii), 14 felii prosciutto, sos piri - piri (sau orice sos putin picant), piper, susan, ulei masline, optional oua

Mod de pregatire:
In mod normal sparanghelul conservat nu se gateste, ci se serveste ca atare, dar eu l-am scurs putin si am infasurat fiecare bucata intr-o felie de proscitto si le-am prajit timp de 2 minute intr-o tigaie unsa cu ulei de masline. Daca aveti sparanghel proaspat il puteti opari in apa cu sare timp de 2 - 3 minute pentru a ramane verde si crocant, sau il puteti praji in tigaie cu putin unt si condimente.
Eu am mancat portia mea de sparanghel fara ou, am adaugat la final doar un praf de piper, niste sos piri - piri si putin susan.
Gustul....demential!!!!



2 comentarii:

  1. Pacat ca a trecut sezonul sparanghelului. Il ador!

    RăspundețiȘtergere
  2. imi place cum arata si e asezata in farfurie, o reteta simpla, usor de pregatit si sanatoasa,bravo :)

    RăspundețiȘtergere