marți, 4 septembrie 2012

Salata cu pancetta

In dupa-amiaza aceasta am facut o salata pe care am mai incercat-o cu ceva timp in urma. Atunci am folosit ce aveam prin frigider si spre surprinderea mea a fost foarte buna. I-a venit timpul mai ales ca ieri am cumparat pancetta de la Lidl, iar o cutie de 250 g este suficienta pentru doua persoane, cealalta fiind rezervata pentru niste paste zilele urmatoare.

















Ingrediente: 2 salate, 250 g pancetta cuburi, 1 castravete englezesc (lung, coaja lunga si subtire), 3 catei de usturoi, o ceapa, 1 ardei rosu, 1 mana de cuburi paine prajita, seminte de susan, sare, ulei de masline, sos de rodii

















Mod de preparare:
Se curata castravetii, usturoiul, ceapa si ardeiul rosu. Se taie castravetii rondele subtiri, la fel procedam cu ceapa si usturoiul, iar ardeiul se taie suvite subtiri, dupa care le amestecam intr-un bol pe toate. Se spala salata, se scurge, se rupe cu mana si se pune intr-o farfurie. Adaugam amestecul de legume, pancetta pe care o prajim timp de 3 minute amestecand in continuu si susanul. La sfarsit se pune painea prajita si dressing dupa gust. Eu am folosit ulei de masline si sos de rodii, plus putina sare cu toate ca pancetta era destul de sarata dupa gustul lui Radu.
Delicioasa salata! Va indemn sa o incercati...


6 comentarii:

  1. Avand in vedere ca n-am pofta de mancare.. salata asta chiar imi face cu ochiul :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Ma bucur ca spui asta, dar imi pare rau ca nu mai am salata :( a mancat-o fractu pe toata!!
    O sa mai fac...

    RăspundețiȘtergere
  3. Eu cu siguranta o voi incerca! Arata foarte bine si contine numai ingrediente care-mi plac tare mult! Delicioasa!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Usor de preparat si imi place ideea cu semintele de susan!

    RăspundețiȘtergere