miercuri, 15 august 2012

Supa de scoici si curry

Nu e o noutate ca imi plac foarte mult fructele de mare si in special midiile. As manca zilnic cate o portie si nu m-as putea satura. Asa ca mi-am zis ca trebuie sa incerc sa mai variez reteta si sa incerc o supa de midii. Cum vremea este mai rece am zis sa folosesc si curry. Acesta este un condiment foarte bun pentru sezonul rece, foarte bun pentru cei care au probleme cu incheieturile si ajuta la buna functionare a creierului. Avem midii si aroma din bucataria asiatica asa ca putem trece la treaba.














Ingrediente: 1 kg midii, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 1 legatura patrunjel, 2 cepe verzi, 150 ml vin alb, 250 ml smantana, 250 ml supa de pui sau peste, curry, sofran, sare, piper, ulei de masline, unt






Mod de preparare: 
Se curata midiile bine de alge si eventualele impuritati cu o perie de sarma, se trec prin doua jeturi de apa. Aveti grija sa eliminati si acele fire paroase care ies din scoica.  Daca aveti neplacerea ca unele scoici sa fie deschise le aruncati, asta insemnand ca midiile erau moarte. Trecem la urmatoarea etapa. Se taie ceapa cubulete si pune intr-o oana incapatoare la calit cu ulei de masline. Zdrobim cateii de usturoi peste ceapa, adaugam 1 lingura de curry si mai lasam 1 minut. Se toarna vinul deasupra, iar in momentul in care se evapora alcoolul adaugam scoicile si 1 lingura de unt. Dupa ce se deschid scoicile si s-au inabusit in amestecul de vin, ceapa si usturoi le scoatem deoparte pentru cateva minute. Peste amestecul de vin se adauga smantana si supa (eu am folosit de pui intrucat nu am avut de peste). Amestecam bine pana se incorporeaza si adaugam scoicile. Lasam sa fiarba la foc mic timp de cateva minute. Intre timp taiem ceapa verde si patrunjelul care se adauga peste supa noastra impreuna cu un praf de sofran, sare si piper dupa gust.
Aceasta este reteta mea de supa cu midii.. De vis!!


8 comentarii: