miercuri, 7 martie 2012

In sfarsit martie...si...cus-cus

Imi place luna martie si imi da o stare de bucurie ciudata care ma face sa zambesc mai mereu. O fi datorita faptului ca ni se acorda o atentie mai mare sau pentru ca ma gandesc ca se apropie cu pasi repezi primavaraaa.. Asadar tin sa spun dragii mei prieteni ca daca purtati cu voi un zambet in coltul inimii in fiecare zi a lunii veti fi mult mai norocosi, va veti simti iubiti cu adevarat si veti reusi tot ceea ce va propuneti! Si eu am reusit astazi sa duc la bun sfarsit tot ceea ce mi-am propus, si culmea, nu ma simt deloc obosita.. Printre lucrurile de pe lista s-a aflat si cina de seara care a constat intr-o salatica delicioasa, putin diferita de ceea ce am mai incercat pana acum, dar asa cum v-am obisnuit foarte simplu de facut. Este vorba de o reteta pe care am vazut-o nu demult la o emisiune gastronomica si mi-a ramas in minte, si anume cus-cus cu prune uscate, clementine, ceapa rosie si rucola. Concluziile de final sunt urmatoarele: s-a mancat toata, fiind atat pe gustul meu cat si a musafirilor!

















Ingrediente: 100 g cus-cus, 2 clementine, 1 cana prune uscate, 1 ceapa rosie potrivita, 100 g rucola, 1 lingura ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare:
Cand v-am spus ca salata este usor de pregatit nu v-am mintit deloc. Cus-cus-ul se pregateste foarte repede, mai precis in 6 minute l-am fiert in apa cu sare, dupa care l-am scurs bine. Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Clementinele se curata, iar apoi feliile se taie in jumatate la fel ca si prunele uscate. Intr-un bol punem cus-cus-ul, ceapa, clementinele, prunele si rucola. Se potriveste dupa gust cu sare si piper, iar la sfarsit adaugam o lingura de ulei de masline.
Pofta buna si o zi minunata!

2 comentarii: