luni, 12 martie 2012

Salata de spanac cu fasole

Suntem in plin post si am zis sa vin in intampinarea prietenilor mei cu o reteta de post. Asa cum v-am obisnuit in ultima vreme este vorba tot de o salata. Da, sunt adepta salatelor, iar aceasta mi s-a parut foarte buna. A fost prima oara cand am incercat combinatia aceasta si cu siguranta nu ultima. Am incercat sa va surprind cu aceasta combinatie si voi incerca sa o fac in continuare in viitoarele postari, misiunea cea mai grea fiind alesul ingredientelor si nu modul de preparare.

















Ingrediente: 2 legaturi de spanac, 2 cutii de fasole boabe (una de fasole rosie boabe si una cu 4 tipuri de fasole boabe), 1 ceapa rosie, 2 rosii, 200 g branza tofu, 1 mana de nuci, sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:
Cel mai mult la aceasta salata dureaza pregatitul rosiilor. Aceastea se fac la foc potrivit pe gratarul de aragaz. In acest timp se spala spanacul si se clatesc fasolele boabe foarte bine sub jet de apa. Taiem spanacul, il punem intr-un bol, adaugam fasolea, ceapa rosie taiata solzisori, branza tofu taiata cubulete, nucile si rosiile dupa ce le mai lasam putin sa se mai raceasca. Cand se serveste se adauga dupa gust sare, piper si ulei de masline. Pot sa va spun ca aceasta salata merge foarte bine cu painica prajita si va indemn sa o incercati.
Pofta buna!

4 comentarii:

  1. Da, delicioasa dar eu am imbunatatit-o punand si niste sunca:)

    RăspundețiȘtergere
  2. Interesanta salata. Si spanacul pe care l-ai adaugat ii da un gust de ... primavara :)

    RăspundețiȘtergere