vineri, 9 decembrie 2011

Supa crema de pastarnac, icre rosii si crutoane

In meniul de ieri s-a regasit pe langa delicioasa lasagna cu peste si spanac , o delicioasa supa crema. Am pornit de la ideea unei supe creme de post, dar apoi am zis sa fie garnisita si cu ceva peste. M-am apucat foarte entuziasmata de treaba si a iesit ceva deosebit de apetisant. Chiar daca are un nume sofisticat, pot sa va spun ca este o reteta extrem de simplu de facut. Cu aceasta reteta am sa particip si la Provocarea lunii Decembrie 2011 - "Dulce Romanie" gazduita de Brindusa. Provocarea Brindusei o reprezinta ghimbirul, de al carui gust sunt indragostita, si prajiturile de Craciun. Cu aceasta reteta am sa raspund doar primei provocari, dar urmeaza sa revin in forta cu prajiturile! Imi cer scuze pentru calitatea pozelor si sper ca Mosul sa imi aduca cat de curand un aparat nou!

















Ingrediente:
pentru supa: 5 bucati de pastarnac, 2 bucati praz (am folosit doar partea alba), 1 capatana usturoi, 1 bucata ghimbir, 5 linguri ulei de masline, 2 cuburi Delikat, 2 litri apa, sare, piper, rozmarin, tarhon, ulei, otet
pentru decor: crutoane, icre rosii, fasii praz

Mod de preparare:
Curatam pastarnacul, prazul si le spalam bine in jet de apa. Intr-o oala punem apa si cuburile de Delikat pentru a obtine o supa de legume. Taiem prazul si pastarnacul rondele si le calim intr-o oala pana se inmoaie prazul. Ulterior turnam supa de legume peste legume si lasam la fiert timp de 40 - 50 minute pana pastarnacul a fiert bine. Cu cateva minute inainte de a opri adaugam usturoiul facut maioneza in care se adauga cateva picaturi de otet, ghimbir proaspat dat prin razatoare, rozmarin, tarhon si piper, toate dupa gust. Trebuie avut grija sa nu punem prea mult din fiecare intrucat prin fierbere gustul devine si mai intens. Dupa ce pastarnacul e fiert se paseaza bine legumele, iar daca considerati ca supa este prea groasa mai puteti adauga niste supa de legume. La mine nu a fost cazul. Se serveste cu crutoane si icre rosii asa cum spune si titlul postului. Eu nu am avut crutoane si am facut in casa. Am luat 3 felii de paine, le-am taiat cubulete si le-am pus intr-o tigaie in care am pus 2 linguri de ulei de masline. In 2 - 3 minute crutoanele erau gata si au avut un gust deosebit.
Va recomand cu drag aceasta supa cu textura fina, simplu de facut si rafinata in acelasi timp.
In speranta ca va place recomandarea mea va doresc o zi minunata!


9 comentarii:

  1. Imi place! Supa crema cu icrele rosii deasupra este foarte fotogenica!

    RăspundețiȘtergere
  2. Na uite inca o supica pe care as vrea sa o incerc! Ai mei no o sa fie incantati dar eu cu siguranta da! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Marius: Arata foarte bine si sa stii ca a fost si buna!
    @ Adela: Astept sa-mi spui parerea ta dupa ce incerci!
    @ DiaMar: Hai la masa!!!!
    Va pup pe toti 3!

    RăspundețiȘtergere
  4. Buei, arata a papa cald de iarna. Trebuie sa ma gandesc ce sa fac si eu la provocarea de luna asta.

    RăspundețiȘtergere
  5. daca-l astepti pe mosu cu bunatati :) , sigur vei primi aparatul dorit ;) ...

    RăspundețiȘtergere
  6. MMmm, asta trebuie s-o încerc si eu. Nu stiu daca-i conving si pe ai mei, dar eu vreau! :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Daca nu-i convingi iti faci doar tie o portie :)

    RăspundețiȘtergere
  8. sa inceapa festinul, frumos pregatita supa si aranjata..ce mai asteptam sa mancam pana ne saturam :D

    RăspundețiȘtergere