sâmbătă, 3 decembrie 2011

Saramura de crap

In seara aceasta va invit la saramura. Mie personal imi place foarte mult saramura si nu ma pot opri la prima sau la a doua farfurie niciodata. Pestele poate fi pregatit in mai multe feluri, la gratar, la cuptor sau prajit, dar in aceasta seara am optat pentru cel la gratar. Va recomand sa consumati saptamanal peste pentru continutul redus de colesterol, dar si continutul de acizi omega 3 si 6.

















Ingrediente: 2 kg peste, 5 ardei grasi, 8 rosii, 100 ml ulei, 100 - 150 ml otet (dupa gust), 1 lingura de bulion, 300 ml suc de rosii, 2 legaturi patrunjel, 1 capatana de usturoi, 1 ardei iute, 2 foi de dafin, sare, piper boabe

Mod de preparare:
Se pregateste intai pestele la gratar. Eu l-am tinut aproximativ 5 minute pe fiecare parte si am presarat putina sare pe peste. Trecem apoi la pregatirea legumelelor pentru saramura. Ardeii si rosiile se taie cubulete. Curatam usturoiul si facem din el maioneza. Intr-o oala de 10 litri punem 6 litri de apa, legumele taiate, usturoiul maioneza, restul de ulei, otetul, bulionul, sucul de rosii, o legatura de patrunjelul maruntit, ardeiul iute, foile de dafin si piper boabe. Lasam la fiert cam 30 - 40 min (pana fierbe ardeiul). Dupa adaugam pestele, sare dupa gust si mai lasam sa fiarba 10 minute la foc potrivit. Am servit cu mamaliguta, mujdei de usturoi si un pahar de vin alb.
O seara placuta!!

16 comentarii:

  1. deci prea tare, am mancat 2 portzii...si inca vre-o 2 polonice direct din oala...e super..merita incercat..cred ca ma invit si maine :))

    RăspundețiȘtergere
  2. Vin la masa neaparat! Ce pofta mi-ai facut!

    RăspundețiȘtergere
  3. Va astept pe toti 3 la masa!!! Cu mare drag!! :*

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata foarte bine! N-as refuza o portie:)
    Seara frumoasa!(imi plac mult fulgii de zapada de pe blog)

    RăspundețiȘtergere
  5. Sa sti ca nu am incercat nicioadata varinta aceasta!! PupiceI!

    RăspundețiȘtergere
  6. Multumesc Danutza! O seara frumoasa si tie! Vroiam sa-ti vand pontul cu fulgi dar vad ca ai si tu un blog in ton de craciun foarte frumos :)

    RăspundețiȘtergere
  7. Adela eu doar asa fac saramura si imi place la nebunie... Te pup si o seara frumoasa!

    RăspundețiȘtergere
  8. Daaaaaaaaaaaa!!!!! Ador saramura de crap !!!

    RăspundețiȘtergere
  9. Buna Diana, te astept cu drag la provocarea lunii decembrie "Dulce Romanie". Intra sa vezi cu ce ingrediente te provoc :)

    http://brindusascheaua.blogspot.com/2011/12/provocarea-lunii-decembrie-2011-dulce.html

    RăspundețiȘtergere
  10. Multumesc Brindusa!! Deja stiu ingredientele si particip cu siguranta!!!

    RăspundețiȘtergere
  11. Foarte foarte bun, iar cu un pahar de vin alb este chiar desavarsit. Imi place si recomandarea sa mancam saptamanal peste, asa ca saptamana viitoare voi incerca... sa mananc numai peste :)
    SARBATORI FERICITE!

    RăspundețiȘtergere
  12. Multumesc Marius! Ma bucur ca incerci pestele de saptamana viitoate :)

    RăspundețiȘtergere
  13. Ei, peste mananc din cand in cand, ideea e sa mananc zilnic o saptamana numai peste. Sa vad daca reusesc :) Iar de pe 20 cred ca ma asez langa porc si il mai ciupesc din cand in cand :)

    RăspundețiȘtergere
  14. Merita incercat, doar sa variezi meniul ca sa nu te plictisesti:) Si dupa 24 si eu o sa atac porcusorul :P:P

    RăspundețiȘtergere