luni, 5 decembrie 2011

Mos Nicolae sau Mos Ciup?

Astazi este Mos Nicolae!!! E o sarbatoare pe care o iubesc atat de mult, cu farmec si multa magie. Imi aduc aminte si acum de serile copilariei, de nerabdarea cu care asteptam cadouri si de ghidusia cu care imi scoateam toate incaltarile, nu doar ghetutele, pentru a primi cadouri.
Pentru mine nici acum sarbatoarea nu si-a pierdut din farmec si inca il astept pe Mos Nicolae. Diferenta este ca bucuriile de acum sunt percepute altfel, valoarea cadoului nu este cea materiala, ci cea sentimentala. Bucuria este si mai mare atunci cand cei dragi se gandesc la tine, cand se gandesc ce te-ar putea incanta si ce mic sau mare cadou te-ar face fericit.

















In ultimii ani, Mos Neculai nu a insemnat numai cadouri, ci si ziua de nastere a lui Ciup. Dar acest an este si mai special, pe langa cadouri, ziua lui Ciup, avem inca un motiv de sarbatoare. Probabil va intrebati care ar putea fi acela! Care altul decat victoria Stelei impotriva lui Dinamo, tocmai pe Stefan cel Mare. Avand toate aceste evenimente la un loc ma gandeam ca ziua de 6 Decembrie a acestui an sa o intitulez Mos Ciup. Motivele sunt simple: 1. E ziua lui Ciup; 2. Steaua a castigat; 3.Ciup este fan Steaua, s-a rugat si s-a bucurat pentru victorie; Concluzia: Ciup este cel "responsabil" cu victoria Stelei, deci el e Mosul (avand in vedere ca Steaua nu a mai castigat de 7 ani in Stefan cel Mare).
Lasand gluma la o parte ii spun La Multi Ani lui Ciup si il asteptam cu mult drag pe Mos Nicolae! Pe langa bradutul acela pe care il astept, imi doresc ca Mosul sa fie darnic si sa imi mai faca surprize. Eu i-am pregatit Mosului un tort simplu (din piscoturi stropite cu whisky, crema finetti, frisca din smantana), dar cu drag.
Pe langa cadourile materiale, va doresc ca Mos Nicolae sa va aduca multa dragoste, speranta si noroc!

8 comentarii:

  1. mersi mult diana....mishto dedicatia, chiar ca e o zi reusita......abia ashtept sa gust si tortul....mersi inca odata si pooop :)

    RăspundețiȘtergere
  2. Cu placere..adevarul e ca ne-am pupat, de 3 ori chiar :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  3. tare bine arata dulcegaria ta !!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Arata bine, sper sa fi fost si bun..nu am gustat. A fost asa, ceva pe fuga pe Mos :)

    RăspundețiȘtergere
  5. bueeeey!!! daca nu treceam eu la ora 14 prin stefan cel mare pe langa stadion sa fac vraji, nu castiga steaua:)))

    RăspundețiȘtergere
  6. dDaaa!! Multumim Dragos ca ai facut o vraja!!

    RăspundețiȘtergere