joi, 8 decembrie 2011

Lasagna cu peste si spanac

Si astazi s-a mancat peste si ma tot gandeam ce sa pregatesc bun. Totusi nu vroiam sa merg la cumparaturi ca sa nu mai pierd timpul si sa folosesc ce am prin frigider, congelator. Am bifat pestele, am bifat spanac si mi-am zis sa fac o lasagna. Si uite asa, de la pranz am tot asteptat sa ajung acasa sa ma apuc de treaba. In schimb, m-am lungit cu tot ce am avut de facut si iata ca abia acum reusesc sa va scriu.
Acum o sa spuneti ca ma laud, dar lasagna mea a iesit absolut fenomenala si am mancat o portie mare asa cum o sa puteti vedea in fotografii. Pentru cei care doresc sa vada mai multe poze pot accesa pagina Momente in bucatarie de pe Facebook.

















Ingrediente: 700 g crap, 450 g spanac (eu am folosit la punga, tocat si congelat), 500 ml suc de rosii, 200 g file hering somonat, 3 linguri ulei de masline, 2 linguri ulei de peste, 4 catei de usturoi, 1 ceapa, sare, piper, cimbru, busuioc, jumatate pachet foi lasagna fara ou (cumparate de Ciup si Alina, carora le multumim pentru sprijin)

Mod de preparare:
Am pus crapul la fiert timp de 15 - 20 minute. Dupa ce a fiert crapul am scos oasele si am maruntit pestele. Intr-o tigaie se pun 2 linguri ulei de peste si adaugam crapul maruntit, il condimentam dupa gust cu sare, piper si calim putin pestele. Trecem la pregatit spanacul dupa ce s-a dezghetat. Turnam in tigaie 3 linguri de ulei de masline, adaugam spanacul tocat, ceapa taiata marunt, cateii de usturoi stiviti, sare, piper dupa gust si aproximativ 100 ml suc de rosii. Calim bine spanacul pana nu mai lasa zeama si dam apoi de pe foc. Eu am mai folosit pe langa crap si file de hering somonat pentru un gust mai deosebit pe care l-am taiat cubulete mici. Foile de lasagna se pregatesc conform indicatiilor de pe cutie. Acum putem trece la asamblarea lasagnei. Eu am folosit un vas yena pe care l-am uns cu ulei de masline. Punem primul stat de foi de lasagna (mie mi-au fost necesare 4 foi pentru fiecare strat), urmeaza un strat de spanac, un strat de peste maruntit peste care turnam suc de rosii, dupa care presuram jumatate din cantitatea de file hering maruntit. Urmeaza al doilea strat foi de lasagna, spanac, peste, suc de rosii, file de hering. Continuam cu ultimul stat foi de lasagna peste care turnam restul de suc de rosii ramas. Se introduce la cuptorul preincalzit pentru 30 - 40 minute.
Va doresc o zi minunata si spor la treaba!!

11 comentarii:

  1. Mmmm,numai ingrediente care imi plac ai aici!Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Hmm salivez pe tastatura! Nu am incercat acesta combinatie dar cu siguranta este foarte buna! Arata foarte suculent! Pupicei!!

    RăspundețiȘtergere
  3. @ Teo: Da si mie imi plac..si ajuta si la silueta, drept urmare sunt ff incantata!
    @ Adela: Incearca si o sa-ti placa sigur!!
    Va pup si eu! Va doresc o seara minunata!

    RăspundețiȘtergere
  4. Ador lasagne de genul asta. Si eu am facut-o aproximativ la fel, dar demult tare.
    Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Ma bucur ca-ti place Maya! O seara faina! :*

    RăspundețiȘtergere
  6. Esti o adevarata gospodina! Eu nu stiu nici cartofi prajiti sa fac bine :))))))))))

    RăspundețiȘtergere
  7. Impresionanta lasagna! Sunt foarte curios sa stiu ce gust are, pacat ca nu exista poze cu gust... Felicitari!

    RăspundețiȘtergere
  8. @ Elena: Ai tot timpul din lume sa bucataresti!! Pupici
    @Marius: La cum e tehnologia din ziua de azi cred ca o sa fie posibil si acest lucru in scurt timp.. doar ca atunci o sa fie nevoie si de teleportarea preparatului :)))))))

    RăspundețiȘtergere
  9. Ce combinatie interesanta!!!Ma uitam impreuna cu iubitul meu la lasagna ta si a zis sa-i fac si lui neaparat:)) De fapt, a zis ca sa-i fac de sarbatori, ca nu mai vrea sarmale:)) Multumim pt idee, pupici!

    RăspundețiȘtergere
  10. Asa-i ca e interesanta si buna. Si eu as vrea sa inlocuiesc traditionalele sarmale cu carne si sa le fac cu peste..dar ar putea merge ff bine si aceasta lasagna! Va pup! Weekend fain

    RăspundețiȘtergere
  11. ce avem noi aici asa gustos, bine pregatit si prezentabil..imi place cum a iesit si cum a fost pregatit, bravo! :)

    RăspundețiȘtergere