joi, 1 decembrie 2011

La multi ani Romania!

Ma bucur ca dupa aceasta perioada de pauza revin chiar de ziua Romaniei! Asta pentru ca eu ma mandresc cu tara in care m-am nascut si iubesc tot ce ma inconjoara. Aici m-am dezvoltat si aici am invatat sa gatesc, romaneste in primul rand, cu ajutorul mamei, matusilor mele, prietenilor mei. Drept urmare m-am gandit sa ii multumesc printr-un tort de post, caci suntem in postul Craciunului.































Ingrediente: 
pentru blat: 4 cani si jumatate de faina, 1 cana si jumatate de ulei, 1 cana si jumatate de zahar, 3 cani de apa, 3 lingurite cu sare, 2 plicuti praf de copt, colorant alimentar
pentru creme: 2 creme de vanilie D'Oetker, 500 ml lapte de soia
pentru decor: 1 glazura ciocolata D'Oetker

















Mod de preparare:
Intai am pregatit blaturile pentru tort prin amestecarea ingredientelor. Am impartit in 3 cantitatea rezultata si am amestecat-o pe fiecare in parte cu colorant alimentar. Am tapetat o tava cu faina si am dat la cuptor circa 30 minute pentru fiecare blat in parte.
Cremele le-am facut conform indicatiilor de pe plic, doar ca am folosit lapte de soia pentru a fi de post. Vreau sa va zic ca nu am simtit nici o diferenta de gust fata de cele la care folosesc lapte. Am folosit doar 2 creme, una in care am adaugat colorant galben si una in care am adaugat colorant rosu (din pacate aceasta a iesit mai mult roz decat rosu asa cum mi-as fi dorit). Am montat tortul, iar la final am turnat glazura deasupra! Un tort usor de facut, delicios, un tort pentru Romania.
La multi ani Romania!!!!!!



8 comentarii:

  1. Diana te-ai intrecut pe tine! Este cel mai original si frumos tort pe care l-am vazut! La multi ani tuturor! O sectiune super! Pupicei!

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc din inima Adela! Venind de la tine complimentul, o specialista desavarsita, e si mai important :)

    RăspundețiȘtergere
  3. La Multi Ani Diana!!! Arata super si cred ca e si bun.. vreau si eu o felie!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Monica! Poftim la o portie!! La multi ani si tie :*

    RăspundețiȘtergere
  5. Un tort tricolor intr-o zi festiva, bravo! Pup!

    RăspundețiȘtergere
  6. LA MULTI ANI, ROMANIA! Imi plac foarte mult si tortul si urarea.

    Imi place si ideea tortului cu specific national. Se poate face un tort cu frisca si fructe, ornat cu fruncte rosii si galbene. Un fruct de culoare albastra nu prea imi vine in minte, s-ar putea inlocui cu frisca albastrita cu colorant alimentar.

    LA MULTI ANI si tie!

    RăspundețiȘtergere
  7. Imi place ideea ta si o voi lua in calcul pentru la anul! Multumesc Marius :)

    RăspundețiȘtergere