marți, 21 februarie 2012

Salata de rucola picanta

V-am promis ca revin in forta si ma tin de cuvant. Am ceva retete la purtator pe care vreau sa vi le impartasesc. Cum dupa sarbatori cantarul a aratat cu putin peste ceea ce imi doream, am avut o perioada in care am consumat foarte multe salate. O sa incep cu preferata mea, foarte consistenta, ce poate substitui foarte bine masa de pranz sau de ce nu de seara. Asa cum stiti, rucola (sau frunze de papadie cum ii Radu - mai domneasca) are un gust puternic amarui, iar daca nu va place, salata aceasta are un gust extraordinar de bun si cu salata verde sau spanac. Tin sa precizez daca tot suntem in luna iubirii, ca pe langa frunzele sale bogate in vitamina C si potasiu, rucola este consirata afrodisiaca. Acum sa vedem ce a iesit..

















Ingrediente: 125 g rucola, 10 - 12 oua de prepelita fierte, 1 strugure rosu, 100 - 150 g gorgonzola picanta, 200 g ciuperci, 7 - 8 felii bacon crud uscat, 1 ardei iute rosu uscat, piper, otet balsamic, ulei masline

















Mod de preparare:
Este foarte foarte simplu de preparat. Asa ca aviz prietenilor mei barbati care ar putea sa le faca o surpriza colegelor, iubitelor si sotiilor lor. In prealabil se fierb ouale de prepelita si sa lasa la racit inainte de a le adauga in salata. Ciupercile se calesc intr-o jumatate de lingura de ulei de masline, iar feliile de bacon crud uscat le-am pus cate 10 secunde pe fiecare parte in tigaia incinsa pentru clatite fara a adauga nici un strop de ulei. Se amesteca apoi rucola cu ouale de prepelita taiate in jumatate, bobite de strugure, gorgonzola taiata cubulete, ardeiul iute taiat rondele, ciupercile si baconul rumenit. Se adauga piper dupa gust, iar in momentul in care se serveste dressing din otet balsamic si ulei de masline ( eu am folosit 2 linguri otet balsamic si una de ulei de masline).
Salata aceasta mi se pare absolut delicioasa, iar aromele ingredientelor se intrepatrund perfect. V-o recomand cu drag atunci cand v-ati saturat de clasicele - dar atat de bune - salate.
O seara minunata!

































5 comentarii:

  1. Bine ai revenit.Ti-am simtit lipsa.
    O salata foarte buna.Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. cat de bine arata, daca mai e si picanta sigur iti da un gust apetisant si delicios, o salata sanatoasa si o combinatie de culori superba, merita incercata ;)

    RăspundețiȘtergere