luni, 20 februarie 2012

Am revenit!!!!!!!!!!!!!

Buna dragii mei prieteni!!!
Am revenit dupa ceva timp cu forte proaspete si foarte bucuroasa. Am avut o perioada incarcata de la inceputul anului si pana ieri, o sesiune care mi-a mancat nervii, linistea si tot timpul (ce sa fac daca mi-au mai trebuit si alte studii...) ...
Tin sa va multumesc tuturor pentru urarile frumoase si sa va doresc un an minunat, in care sa aveti in fiecare zi zambetul pe buze si in care sa iubiti mult de tot!
Am sa incerc sa recuperez cu postarile, dar totodata o sa ma pun la curent si cu ce ati mai bucatarit voi sau cu ce articole ne mai provocati.
M-am gandit ce as putea sa postez pentru inceput. Si pentru ca am avut un concediu minunat la inceput de an alaturi de prieteni in Italia, o sa incep cu niste midii cu paste. Sunt delicioase, le iubesc si cred ca as fi in stare sa mananc in fiecare zi, ca sa nu mai vorbim ca sunt afrodisiace, ca tot ne aflam in luna iubirii..
Nu sunt greu de pregatit, reteta este poate cea mai simpla, asa ca va invit si pe voi sa incercati, daca nu ati facut-o deja. Iata reteta mea..

































Ingrediente: midii, 10 rosii, 1 ceapa, 1 capatana de usturoi, 200 g pesto, ulei de masline, 2 pahar vin alb, sare, piper

Mod de preparare:
Eu am folosit midii cumparate de la Metro si din pacate am avut ceva de curatat la ele (nu am luat in vid gata curatate intrucat nu am incredere). Asta pot spune este cel mai greu lucru de facut..
Dupa ce le curatati bine de alge si eventualele impuritati cu o perie de sarma, le mai treceti prin doua jeturi de apa. Aveti grija sa eliminati si acele fire paroase care ies din scoica. Daca aveti neplacerea ca unele scoici sa fie deschise le aruncati, asta insemnand ca midiile erau moarte.
Se pune apa la fiert. In momentul in care apa fierbe se adauga scoicile. Scoicile care se deschid sunt cele bune pe care le vom folosi mai departe, iar cele care raman inchise se arunca. De regula in maxim 30 secunde scoicile se deschid.
Pregatim apoi sosul pentru scoici. Taiem ceapa cubulete, la fel si rosiile. Usturoiul l-am facut maioneza cu 2 linguri de ulei de masline, iar la sfarsit am adaugat si sosul pesto, omogenizand bine.

















Intr-o oala suficient de mare incat sa adaugati scoicile ulterior, caliti ceapa si adaugati apoi rosiile. Cand sunt bine calite si rosiile adaugam sosul de usturoi cu pesto. Punem si scoicile in oala, amestecam de cateva ori si turnam un pahar de vin alb. Se adauga sare si piper dupa gust. Punem capacul, lasam pentru 10 minute la foc potrivit, apoi mai amestecam pentru ca sosul sa patrunda scoicile. Mai lasam inca 5 minute pe foc si scoicile noastre sunt gata de servit.
Eu am servit scoicile alaturi de paste si pentru ca suntem mari consumatori de usturoi am mai facut niste mujdei..  Yammmyyy...mi-e pofta de scoici..........

































6 comentarii:

  1. N-am mancat niciodata scoici, dar nu e prea tarziu sa incerc:) Cum gasesc asa proaspete iau si eu sa incerc reteta! Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  2. Bine ai revenit si vad ca in forta, cu o bunatate!!!
    Premiul gasesti la http://adelas-cakes.blogspot.com/2012/01/premii-premii.html
    Iar cu retetele culinare ma gasesti la
    http://cevabun-cevadulce.blogspot.com
    am facut unele modificari :)
    Astept noi retete!
    Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  3. Bine ai revenit draga mea,in forta vad ca bunatati!Te pup!

    RăspundețiȘtergere
  4. Bine ai revenit,Diana!Daca te-ai intors bucuroasa inseamna ca ai avut de ce:)Pupici!

    RăspundețiȘtergere
  5. Multumesc pentru urari! Va pup si eu cu drag!

    RăspundețiȘtergere