sâmbătă, 12 noiembrie 2011

Salata de cartofi copti, peste afumat si sos de hrean

Am gatit iar cu hrean si particip din nou la provocare! Mie imi place foarte mult si mai ales in perioada asta cu viroze respiratorii e numai bun. Ieri am iesit putin la cumparaturi si am venit infrigurata, incepuse sa imi curga nasul.. Nu era de bine si am zis ca nu pot sa ma pricopsesc cu o raceala tocmai acum cand sunt in concediu. Salata pe care am pregatit-o poate constitui o masa consistenta atat pentru dimineata cat si pentru seara. Am pregatit doua sosuri la aceasta salata pentru ca Raducu nu e asa bun prieten cu hreanul.

















Ingrediente: 
pentru salata: 6 cartofi, 1 ceapa, 1 cutie de sprot afumat, 200 g masline, 4 oua fierte, 2 linguri de capere, 3 fire de telina frunze
pentru sosul de hrean si de maioneza: 1 bucata de hrean, 2 linguri mustar, 4 linguri maioneza, 2 galbenuse de ou fierte, 3 catei de usturoi, ulei, zeama de lamaie

















Mod de preparare:
Se spala cartofii bine sub jet de apa si ii punem la fiert pentru 20 minute. Se scot cartofii, se decojesc, se taie bubulete si se pun intr-un vas yena. Se condimenteaza cu putina sare, piper si punem cateva cuburi de unt din loc in loc. Se dau cartofii la cuptor pe 30 - 40 minute pana se rumenesc bine. Intre timp punem ouale la fiert.
Se curata ceapa, se taie fideluta si o punem intr-un castron, iar apoi adaugam caperele, maslinele, cartofii copti, telina taiata fin, sprotul.
Trecem la pregatit sosurile. Din cele 2 oua fierte pregatim maioneza suficienta pentru a folosi atat pentru sosul de hrean cat si pentru sosul de maioneza. Pentru sosul de maioneza va trebuie 2 linguri de hrean date prin razatoare. Intr-un bol se pune hreanul, 2 linguri de mustar, 4 linguri de maioneza. Amestecam bine pana la omogenizare si apoi adaugam zeama de lamaie cam 2 lingurite. Sosul de maioneza este si mai simplu de pregatit, la care va mai trebuie 3 catei de usturoi zdrobiti bine pe care ii amestecam cu restul de maioneza si zeama de lamaie dupa gust.
Adaugam peste ingredientele din castron sosul de hrean (sau de maioneza in cazul lui Radu), iar la sfarsit adaugam ouale taiate felii. Le-am adaugat la sfarsit pentru a nu se strivi galbenusul prin amestecare si pentru un design mai frumos.
Astea fiind spuse va doresc pofta buna!

10 comentarii:

  1. Multumesc DiaMar..Weekend placut si tie :*

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte buna combinatie, imi place! Weekend placut!

    RăspundețiȘtergere
  3. interesanta salatica ta , si cu siguranta e si delicioasa!!!

    RăspundețiȘtergere
  4. Multumesc Adela! Weekend placut si tie :)

    RăspundețiȘtergere
  5. Catkitchen...a fost delicioasa...si cred ca mai fac cat de curand :P

    RăspundețiȘtergere
  6. Am salvat reteta! Imi place foarte mult ideaa!

    RăspundețiȘtergere
  7. Foarte buna salata!

    P.S. Nu am primit mail cu salatica, pot sa folosesc link+poza? Pregatesc postarea cu parada Dulce Romanie, mi-ar fi de ajutor.
    Esti racita? Ti-a trecut?

    RăspundețiȘtergere
  8. Diana, am vazut ca mi-ai lasat mesaj pe blog, trec eu link-ul si poza, multumesc!
    Bine ca ai terminat cu treaba. Si cu raceala.

    RăspundețiȘtergere