luni, 12 martie 2012

Salata de spanac cu fasole

Suntem in plin post si am zis sa vin in intampinarea prietenilor mei cu o reteta de post. Asa cum v-am obisnuit in ultima vreme este vorba tot de o salata. Da, sunt adepta salatelor, iar aceasta mi s-a parut foarte buna. A fost prima oara cand am incercat combinatia aceasta si cu siguranta nu ultima. Am incercat sa va surprind cu aceasta combinatie si voi incerca sa o fac in continuare in viitoarele postari, misiunea cea mai grea fiind alesul ingredientelor si nu modul de preparare.

















Ingrediente: 2 legaturi de spanac, 2 cutii de fasole boabe (una de fasole rosie boabe si una cu 4 tipuri de fasole boabe), 1 ceapa rosie, 2 rosii, 200 g branza tofu, 1 mana de nuci, sare, piper, ulei de masline

Mod de preparare:
Cel mai mult la aceasta salata dureaza pregatitul rosiilor. Aceastea se fac la foc potrivit pe gratarul de aragaz. In acest timp se spala spanacul si se clatesc fasolele boabe foarte bine sub jet de apa. Taiem spanacul, il punem intr-un bol, adaugam fasolea, ceapa rosie taiata solzisori, branza tofu taiata cubulete, nucile si rosiile dupa ce le mai lasam putin sa se mai raceasca. Cand se serveste se adauga dupa gust sare, piper si ulei de masline. Pot sa va spun ca aceasta salata merge foarte bine cu painica prajita si va indemn sa o incercati.
Pofta buna!

miercuri, 7 martie 2012

In sfarsit martie...si...cus-cus

Imi place luna martie si imi da o stare de bucurie ciudata care ma face sa zambesc mai mereu. O fi datorita faptului ca ni se acorda o atentie mai mare sau pentru ca ma gandesc ca se apropie cu pasi repezi primavaraaa.. Asadar tin sa spun dragii mei prieteni ca daca purtati cu voi un zambet in coltul inimii in fiecare zi a lunii veti fi mult mai norocosi, va veti simti iubiti cu adevarat si veti reusi tot ceea ce va propuneti! Si eu am reusit astazi sa duc la bun sfarsit tot ceea ce mi-am propus, si culmea, nu ma simt deloc obosita.. Printre lucrurile de pe lista s-a aflat si cina de seara care a constat intr-o salatica delicioasa, putin diferita de ceea ce am mai incercat pana acum, dar asa cum v-am obisnuit foarte simplu de facut. Este vorba de o reteta pe care am vazut-o nu demult la o emisiune gastronomica si mi-a ramas in minte, si anume cus-cus cu prune uscate, clementine, ceapa rosie si rucola. Concluziile de final sunt urmatoarele: s-a mancat toata, fiind atat pe gustul meu cat si a musafirilor!

















Ingrediente: 100 g cus-cus, 2 clementine, 1 cana prune uscate, 1 ceapa rosie potrivita, 100 g rucola, 1 lingura ulei de masline, sare, piper

Mod de preparare:
Cand v-am spus ca salata este usor de pregatit nu v-am mintit deloc. Cus-cus-ul se pregateste foarte repede, mai precis in 6 minute l-am fiert in apa cu sare, dupa care l-am scurs bine. Am curatat ceapa si am taiat-o solzisori. Clementinele se curata, iar apoi feliile se taie in jumatate la fel ca si prunele uscate. Intr-un bol punem cus-cus-ul, ceapa, clementinele, prunele si rucola. Se potriveste dupa gust cu sare si piper, iar la sfarsit adaugam o lingura de ulei de masline.
Pofta buna si o zi minunata!